Woning controleren

Gepubliceerd: 16-9-2021

De komende tijd ontvangen eigenaren van woningen in onder meer Haaksbergen een uitnodiging van GBTwente om de kenmerken van hun woning te controleren. Ieder jaar wordt de WOZ-waarde van een woning opnieuw bepaald. Deze waarde wordt gebruikt bij het vaststellen van de jaarlijkse aanslag voor gemeentelijke belastingen. Daarom is het belangrijk dat de WOZ-waarde van een woning klopt. Huiseigenaren kunnen zelf de kenmerken van hun woning controleren voor een juiste WOZ-waarde.

Kenmerken van een woning zijn bijvoorbeeld het type, het bouwjaar, de ligging, de vierkante meters en de perceelgrootte. Deze informatie wordt aangevuld met gegevens over bijvoorbeeld de kwaliteit en het onderhoud van de woning. Mocht iemand onverhoopt geen uitnodiging ontvangen of gezien hebben, dan kan hij de kenmerken van zijn woning controleren via het digitaal loket op de site van GBTwente. Inloggen kan met DigiD. Wanneer de kenmerken aangepast moeten worden, dan kan hij dit zelf wijzigen. De controle moet voor 1 november 2021 uitgevoerd zijn.

Nadat bewoners zelf de kenmerken van hun woning hebben gecheckt, controleert GBTwente de wijzigingen. Daarvoor gebruiken zij onder meer (lucht)foto’s, hoogtemetingen en bouwtekeningen. GBTwente laat woningbezitters per mail weten of ze (deels) akkoord is met de aanpassingen.

Op www.gbtwente.nl ziet u antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp. Heeft u toch nog vragen of lukt het niet om in te loggen in het digitaal loket? Neem dan contact op met voormeldingen@gbtwente.nl of (053) 481 88 75.


Foto: Betty Morsinkhof 

Meer nieuws

Nieuws overzicht