Bartokstraat

Gepubliceerd: 7-7-2022

Wie over een aantal jaren door de Bartokstraat fietst waant zich bijna in een andere wereld. Want er komen vijftien tot twintig nieuwe woningen en max 28 appartementen op de plaats waar voorheen schoolkinderen speelden, mensen winkelden of nu nog horeca bezoeken. Afgelopen maanden is gewerkt aan een gebiedsvisie voor de omgeving. De noabers van het gebied konden zich in maart al laten voorlichten tijdens een inloopavond. Nu ligt de visie voor iedereen ter inzage.

De gebiedsvisie omvat stedenbouwkundige en architectonische uitgangspunten voor de hoek Bartokstraat - Wagnerstraat en bestaat uit twee deelgebieden. Eén deel is eigendom van een particuliere ontwikkelaar, die van plan is een appartementencomplex neer te zetten met drie en vier bouwlagen. Het tweede deel (waar de voormalige basisschool De Weert gevestigd was) is in handen van de gemeente en is bedoeld voor levensloopbestendige woningen en één- en tweepersoons woningen.

Oud en nieuw groen

De woningen worden duurzaam gebouwd. Ook komt er een waterberging in de vorm van bijvoorbeeld een wadi. De groenstrook langs de Wiedenbroeksingel blijft, net als de bomen bij de Wagnerstraat en aan de parkeerplaats aan de Bartokstraat. Daarnaast is er ruimte voor nieuw groen. Zo’n vijfentwintig omwonenden bezochten in maart de inloopavond en in totaal veertien buurtbewoners maakten van de gelegenheid gebruik te reageren op de concept visie.

Reageren

Inwoners kunnen nog reageren op de gebiedsvisie. De komende tijd wordt de visie vertaald in een bestemmingsplan, waar de gemeenteraad goedkeuring aan moet geven. Voordat de eerste schop de grond in gaat zijn we ongeveer twee jaar verder. Reageren op de visie kan nog tot en met vrijdag 5 augustus. Meer informatie is te vinden op www.haaksbergen.nl.

Meer nieuws

 • Asielzoekers

  21-7-2022

  Eerste asielzoekers voor crisisnoodopvang in Haaksbergen....

 • Goan app

  21-7-2022

  Reizen met de Regiotaxi? Het boeken en reizen wordt nu nog makkelijker....

 • Marktplan

  21-7-2022

  Bewoners en ondernemers van omliggende straten rond het Marktplan praten mee....

Nieuws overzicht