Zestig jaar getrouwd

Gepubliceerd: 20-12-2018

Een prachtige bos met rozen siert de woonkamer van Henk en Ria Pen-Hendriks. Zestig rozen voor het aantal jaren dat ze getrouwd zijn en één witte roos voor het komende jaar. Het stel leerde elkaar kennen in de vijftiger jaren op een dansmiddag in Enschede. Burgemeester Gerrit Jan Kok bracht ze afgelopen week de felicitaties van het Haaksbergse gemeentebestuur.

In die tijd hoorde het er helemaal bij: op zondagmiddag ging je dansen. Met een groepje vriendinnen zat Ria aan een tafeltje toen Henk haar vroeg voor een dans. De liefde leek even van korte duur te zijn toen de moeder van Henk besloot te verhuizen. “Ik was echt bang dat ik hem kwijt was, maar hij kon gelukkig bij zijn oom en tante wonen. Daar ging hij als slager werken”, vertelt Ria.

Nieuwe carrière

Al snel kochten Henk en Ria een tweedehands caravan voor tijdens de vakanties. Henk knapte hem wat op en Ria maakte nieuwe gordijntjes en kussens. “Toen kregen we de vraag of we het ding niet wilden verkopen”, laat Henk weten. Dat deden ze en in 1960 kocht het gezin een nieuwe Kip-caravan. Het leven als slager werd vaarwel gezegd, een nieuwe carrière begon en het begin van Henk Pen Caravans was een feit.

Trots

Het gezin en het bedrijf kwamen in 1975 naar Haaksbergen naar de Industriestraat. In 1990 werd een nieuwe winkel met werkplaats gebouwd aan de Westsingel, waar het bedrijf nog steeds te vinden is. Hoewel het bedrijf inmiddels gerund wordt door de volgende generatie, zijn Henk en Ria nog dagelijks betrokken bij het bedrijf. “De naam Pen is een begrip in Oost-Nederland”, vertelt Henk trots. “Niet alleen in Haaksbergen, maar ook in Enschede waar mijn zoon zijn eigen caravanbedrijf heeft.” Bij beide caravanbedrijven is inmiddels de derde generatie ook aan het werk, iets waar het bruidspaar erg trots op is.

Geven en nemen

Henk en Ria hebben altijd veel samen gedaan. Samen overleggen, maar ook voor jezelf opkomen, dát is het geheim van de twee. “Er moet niet maar één baas zijn, je moet geven en nemen”, geeft Ria aan. Met drie kinderen, zeven kleinkinderen, twee achterkleinkinderen en twee op komst prijzen Henk en Ria zich zeer gelukkig. Helaas overleed hun dochter Annette in 2017. Toch vieren ze op zondagmiddag een bescheiden feestje met de familie. "Daar hebben we wel even over moeten nadenken", geeft Henk toe. "En dan gaan we, net als toen, de dansvloer op", voegt Ria toe.


Foto: Betty Morsinkhof

Bruidspaar Pen

Meer nieuws

 • Schaatsmarathon

  22-1-2019

  Eerste schaatsmarathon op natuurijs in Haaksbergen wederom groot succes....

 • Warmetruiendag

  21-1-2019

  Op vrijdag 15 februari is het in heel Nederland Warmetruiendag....

 • Het tellen der stemmen

  18-1-2019

  Muzikanten en handballers helpen bij het tellen van stemmen bij verkiezingen....

Nieuws overzicht