Zestig jaar getrouwd

Gepubliceerd: 12-3-2019

Donderdag 7 maart was het precies zestig jaar geleden dat Geertje Straatsma (80) en Wytse Meerstra (82) in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Gerrit Jan Kok bezocht het diamanten paar op hun trouwdag. Zij deelden verhalen met hem over hun Friese roots, de Elfstedentocht van 1963, hun liefde voor paarden en verre reizen die ze samen maakten.

“Kom, we gaan net als anders naast elkaar in de bank zitten”, lacht de bruid. Het gezellige tweetal praat honderduit. “Heit en mem… hoor ik daar iets Fries?”, vist Kok naar hun herkomst. “Ja, we zijn echte Friezen. Onder elkaar spreken we altijd Fries.” De bruidegom vertelt hoe hij op houtjes de Elfstedentocht van 1963 - de zwaarste ooit - schaatste. “We werden van het ijs gehaald vanwege het barre weer. Toch had ik het niet koud.”

Reizen

In 1964 kreeg Wytse een baan bij Vredestein. Met hun drie jonge kinderen, Rindert, Tetsje en Peter, verkasten ze vanuit Wijns naar Enschede “Tot mijn pensioen ben ik er gebleven, altijd in de nachtdienst. Vredestein was een fijne werkgever”, meldt hij. “En nog zorgen ze goed voor hun gepensioneerden. Elk jaar hebben we een reisje met een lekker etentje”, vult zijn vrouw aan. Over reizen gesproken… “Vroeger kampeerden we met onze kinderen in Borger. Met de tent. Toen we weer met z’n tweeën waren kochten we een campertje. Zo hebben we zes weken rondgetrokken door het vroegere Joegoslavië, Turkije en Bulgarije.” Gelijk na Wytses pensionering reisden ze af naar de Verenigde Staten voor een weerzien na 45 jaar met Geertjes zus. “Toen zijn we meteen ook op Curaçao geweest. Rindert was daar gelegerd als marinier.”

Alles samen

Tot haar zeventigste heeft Geertje Meerstra gewerkt. Eerst in de gezinszorg en de laatste vijftien jaar als enquêtrice voor het Nipon. En nóg zijn ze beide actief. Hij doet de tuin, zij de boodschappen. En elke dag wandelen ze met Nyncke, hun Jack Russel, in Stepelo of het Assinkbos. “Het weer moet wel érg slecht zijn willen we niet gaan”, laat de bruid weten. “We doen alles samen.”


Foto: Betty Morsinkhof

Burgemeester Kok feliciteert diamanten bruidspaar

Meer nieuws

 • 75 jaar vrijheid

  21-3-2019

  Hoe vieren we 75 jaar vrijheid in Haaksbergen? Denk mee op dinsdag 23 april!...

 • Nieuwe bestrating

  21-3-2019

  Aan de Kemerij in De Hoeve gaan vanaf 25 maart stratenmakers aan de slag....

 • Oorlogsverhalen

  21-3-2019

  RTV Oost en HCO: op zoek naar verhalen en voorwerpen uit de oorlog....

Nieuws overzicht