Zestig jaar getrouwd

Gepubliceerd: 3-11-2020

Hij is geboren in Klazienaveen, zij in Enschede. Al 32 jaar wonen Geert (85) en Christien (80) Boers-Gunnink in Buurse. Aan de oever van de Buurserbeek, met het Witte Veen in de achtertuin. Sinds 29 oktober 1960 gaan ze als man en vrouw door het leven. Burgemeester Welten bezocht het gelukkige stel op hun zestigste trouwdag.

Van hun huwelijk maakten ze een knalfeest, samen met 300 gasten. “Bij café restaurant Bossink in Enschede”, vertelde de bruid. Zij leerde de kok hoe hij ‘slabonen in ’t zuur’ moest bereiden voor het diner. Speciaal voor de Duitse familie van haar moeders kant.  Het jonge stel trok in bij haar ouders. Tot ze een splinternieuwe torenflat kregen in de Enschedese wijk het Boswinkel. Daar groeiden hun zoons Lorenz en Hans op.

Aan vakantie was nooit zo’n behoefte. “We hadden een zomerhuisje in Boekelo, bij een boer in het bos. Onze jongens konden zich daar heerlijk uitleven”, meldde Christien. “En hier vieren we elke dag vakantie in ons tuinhuis”, vulde Geert aan. Ze houden van gezelligheid. Voor activiteiten van Seniorenvereniging Buurse zijn ze altijd te porren. “Jammer dat alles nu stil ligt.” Leuke contacten hebben ze ook met gasten van chaletpark ’t Markslag, hun ‘buren’. Als ze gaan klootschieten ‘leent’ Geert de scootmobiel van zijn vrouw. Christien vermaakt zich prima met het maken van wenskaarten. “Da’s een uit de hand gelopen hobby. Aan schilderen, wat ik ook graag doe, kom ik niet eens toe. We vervelen ons niets.”

Bruidspaar

Meer nieuws

 • Woonbehoefteonderzoek

  19-11-2020

  Woonbehoefteonderzoek van start. Startpunt voor nieuwe woningbouwplannen....

 • Onderzoek

  3-11-2020

  Inwoners gezocht die vragenlijst in willen vullen over begrijpelijke brieven....

 • WOZ-waarde

  24-11-2020

  GBTwente vraagt om de kenmerken van uw woning te controleren voor juiste WOZ....

Nieuws overzicht