Zestig jaar getrouwd

Gepubliceerd: 31-3-2021

Luc (84) en Marga (83) Eikelboom-van Deventer trouwden in Zwolle. Om precies te zijn op 29 maart 1961. Een 60-jarig huwelijk dus, maar vanwege corona géén feest. Rob Welten feliciteerde het diamanten paar en vrolijkte hun trouwdag op met bloemen.

Een diamanten feest, dat had het stel zich allang uit het hoofd gezet. “Ons vijftigjarig huwelijk hebben we wel gevierd”, vertelt de bruidegom. Zijn vrouw knikt. “Met familie, vrienden, buren. Het was wel duidelijk dat dit nu niet zou lukken. We hebben er niets eens over gedacht. Als de corona voorbij is, hopen we onze zestigste huwelijksdag alsnog te vieren."

Peuters

Aan de wand hangt een zwart-witfoto: Luc Eikelboom met een kleuter aan zijn hand, bij de watermolen. “Dat moet in 1967 zijn geweest. We woonden toen net in Haaksbergen”, zegt hij. Luc had een nieuwe baan bij Signaal (nu Thales), echtgenote Marga werkte als kleuterleidster. Tot Haaksbergen in 1971 zijn eerste peuterspeelzaal kreeg. “Het kleuteronderwijs kende toen vooral fulltimebanen. Maar ik wilde meer tijd voor onze eigen kinderen, Yvonne en Marc. Bij de peuterzaal kon ik parttime werken”, vertelt ze. Tot aan haar pensioen had juf Marga heel wat Haaksbergse peuters onder haar hoede.

Gezellig

Het tweetal geniet met volle teugen van de kleinkinderen. De twee oudste meiden zijn ondertussen 20+. “Op vrijdagmiddag haalden we ze van school. Dan mochten ze kiezen wat ze wilden eten. Altijd was er knakworst in huis. We deden spelletjes, lazen voor. En soms gingen ze mee met de caravan. Wat een gezellige tijd!” Dat ze veel later nog eens opa en oma werden, vinden ze geweldig. “Een meisje en een jongen, zeven en vier zijn ze nu. Prachtig stel!”


Foto: Betty Morsinkhof

Bruidspaar Eikelboom

Meer nieuws

 • Gat in de weg

  19-4-2021

  Vanwege kapotte riolering is de Meijersgaardenweg per direct afgesloten....

 • Zonnevelden

  19-4-2021

  Zevental initiatieven voor zonnevelden ingediend bij de gemeente....

 • Nieuwe kaart

  16-4-2021

  Gemeente en Haakbergen Promotie lanceren nieuwe informatieve kaart....

Nieuws overzicht