Briljanten bruidspaar

Gepubliceerd: 14-11-2023

Bij een briljanten bruidspaar op bezoek. Voor Rob Welten is dat geen dagelijkse kost. Op hun 65ste trouwdag, maandag 6 november, stond hij bij Hennie (90) en Marie Mentink-Smidt (89) op de stoep. Om hen persoonlijk te feliciteren en mee te genieten van mooie herinneringen.

Beide groeiden op in Haaksbergen. Hennie Mentink (De Meunster) midden in het dorp aan de Zeedijk. Marie Smidt in het Veldmater buitengebied. Op 6 november 1958 werd hun huwelijk voltrokken in het Haaksbergse gemeentehuis. Gevolgd door een gezellig bruiloftsfeest.

Overhemden strijken

Tot het doek viel voor de Twentse textielindustrie verdiende Hennie de kost bij de KNTU. Een nieuwe baan vond hij bij Reinaerdt Deuren. Rugproblemen dwongen hem over te stappen naar de plantsoenendienst van SWB, waar hij in dienst was tot zijn zestigste jaar. Marie werkte jarenlang bij Confectiebedrijf Blom in Enschede. “O, wat heb ik dáár een overhemden gestreken. Dus burgemeester, als u problemen heeft met gekreukte overhemden, breng ze gerust hier”, grapte ze. Tot groot vermaak van Welten.

Sorpesee

Het briljanten paar heeft zijn hart verpand aan het Sauerland. Ook daarover werd Welten bijgepraat. De vakanties en bijna alle weekenden brachten ze door aan de Sorpesee, waar ze zo’n veertig jaar een vaste staanplaats hadden. Ook hun beide zoons, Gerard en Patrick, kijken met plezier terug op die tijd. “Af en toe doen we nog een dagje Sorpesee. Eén van de jongens neemt ons dan mee in de auto. Het is er nog altijd prachtig. Maar de meeste mensen van toen zijn er niet meer. Dat is jammer.”

“Ongelooflijk!”

Dankbaar zijn ze dat grote rampspoed aan hun deur voorbij ging. “Allebei zijn we gezond gebleven, daar hebben we geluk mee.” De bruidegom vertelde dat ze – als het even kan – op hun e-bike stappen voor een fietstocht door het Haaksbergse buitengebied. “De zandwegen slaan we nu over. Want als je valt op onze leeftijd…. Dan is het einde verhaal.” Rob Welten is onder de indruk: “Ongelooflijk dat u nog altijd fietst!” En hoe toepasselijk is dan het cadeau ter ere van hun briljanten huwelijk? In overleg met Staatsbosbeheer bedacht door hun zoons, schoondochters en drie kleinkinderen: een stoere houten rustbank in het Haaksbergerveen.

Meer nieuws

 • Europese verkiezingen

  23-2-2024

  Wilt u met de nationaliteit van een andere EU-lidstaat in Nederland stemmen?...

 • Klein Kattendam

  19-2-2024

  Los hoes Klein Kattendam is aangewezen als rijksmonument....

 • Windpark Buurse

  19-2-2024

  Provincie Overijssel neemt verzoeken om mee te werken aan windpark in behandeling....

Nieuws overzicht