Vrijheidsproeverij

Gepubliceerd: 1-5-2023

Op verschillende plaatsen in Overijssel worden op Bevrijdingsdag vrijheidsmaaltijden gehouden. Dat gebeurt ook in Haaksbergen. De Stichting Herdenking & Vrijheid Haaksbergen organiseert op 5 mei een Vrijheidsproeverij in de grote theaterzaal van de Kappen.

De gemeente Haaksbergen heeft dit mogelijk gemaakt door een subsidie. Ongeveer 20 verschillende groepen uit Haaksbergen, Buurse en Sint Isidorushoeve presenteren dan een grote variëteit aan hapjes. Deze groepen zijn een mooie afspiegeling van onze gemeenschap.

De live muziek wordt die namiddag verzorgd door het Seniorenorkest en Brasscessity. De Historische Kring toont filmbeelden over Haaksbergen in de oorlog en de bevrijding van de Achterhoek, Haaksbergen en Twente in maart/april 1945. Burgemeester Welten zal een korte toespraak verzorgen.

Al met al een goed moment om gezamenlijk onder het genot van een drankje en verschillende lekkere hapjes met elkaar de vrijheid te vieren. Haaksbergenaren zijn van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan de proeverij. Heb je belangstelling, kom dan gerust. Geef dat dan even door via een berichtje aan Angélique Karnebeck angeliquekarnebeck@gmail.com of Han Noordink h.noordink@hetnet.nl

Meer nieuws

 • Open Bedrijvendag

  21-9-2023

  Meer dan 25 bedrijven openden hun deuren voor de Open Bedrijvendag....

 • Werkbezoek

  21-9-2023

  Dinsdagmiddag 12 september toog B&W naar bedrijventerrein Stepelo....

 • Zoutwinning

  20-9-2023

  Openbare technische briefing zoutwinning op maandag 25 september....

Nieuws overzicht