Wegwerkzaamheden

Gepubliceerd: 19-10-2022

Op een deel van de Veldmaterstraat vinden binnenkort wegwerkzaamheden plaats. Het gaat om het deel vanaf het spoor tot kort voor de Wagnerstraat. De uitvoering van het werk wordt in twee delen geknipt om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Op 24 oktober wordt er mee gestart. Naar verwachting is de aannemer begin december klaar. Over de wegwerkzaamheden en de timing heeft de gemeente overleg gehad met de winkeliersvereniging in de Veldmaat.

De bovenste asfaltlaag wordt vernieuwd en de breedte van de rode fietsstroken wordt aangepast aan landelijke richtlijnen. Verder worden op verschillende plekken parkeerplaatsen en troittoir herstraat. Ook worden de bochten bij de Mozartstraat en Beethovenstraat aangepast. De gemeente heeft gekozen voor duurzaam asfalt. Dit type asfalt hoeft niet verhit te worden, waardoor 5000 m3 aardgas en 11.022 kilo CO2 wordt bespaard.

Duurzaam asfalt

De levensduur van het product is gelijk aan gewoon asfalt en in sommige gevallen zelfs langer, omdat het flexibeler blijft en haarscheurtjes die na verloop van tijd ontstaan soms weer dicht kunnen vloeien bij warm weer. De uitvoering van het werk wordt zoals gezegd in twee delen gedaan. Het eerste deel, vanaf het spoor tot de Kolenbranderweg, wordt dit jaar uitgevoerd. Het tweede deel vanaf de Kolenbranderweg tot de Wagnerstraat wordt begin volgend jaar uitgevoerd, gecombineerd met de aanleg van een riool tussen de Sweelinckstraat en de Wagnerstraat.

Hengelosestraat

De werkzaamheden vinden plaats op een moment dat ook de Hengelosestraat er ter hoogte van de Veldmaterstraat uit ligt voor het aanleggen van een rotonde. Uitvoering van het werk op een ander moment zou opnieuw tijdelijke overlast betekenen. Bovendien gaat er nu toch minder verkeer over de Veldmaterstraat door de werkzaamheden aan de Hengelosestraat. Op de Veldmaterstraat wordt verkeer via borden naar de juiste route gewezen. Met hulpdiensten is afstemming geweest. Omwonenden en de sportverenigingen zijn of worden schriftelijk geïnformeerd.

Hoe bereik ik…..?

 • De sportverenigingen aan de Kolenbranderweg via de Wagnerstraat. Het laatste deel van de Veldmaterstraat tussen de Kolenbranderweg en de Wagnerstraat blijft bereikbaar
 • Winkelcentrum De Veldmaat via de Noordsingel en de Geukerdijk of via de Wiedenbroeksingel
 • De straten De Eik en Lijsterbes zijn om en om bereikbaar
 • De Mozartstraat en Beethovenstraat worden afgesloten aan de kant van de Veldmaterstraat, maar zijn aan de andere kant bereikbaar via respectievelijk de Wiedenbroeksingel en de Bartokstraat
 • De Sweelinckstraat is bereikbaar via de Wagnerstraat.

Meer nieuws

 • Energieprijzen

  1-12-2022

  Enquête onder ondernemers over impact gestegen energieprijzen....

 • Huisvestingsplan

  25-11-2022

  Toekomst van onderwijshuisvesting uitgestippeld....

 • Eindejaarsrapportage

  24-11-2022

  Gemeente houdt eind dit jaar naar verwachting 5,7 miljoen euro over....

Nieuws overzicht