Zoutwinning

Gepubliceerd: 16-11-2023

De gemeenteraad van Haaksbergen heeft woensdagavond 15 november bij meerderheid besloten een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor zoutwinning in Haaksbergen. Daarmee kan het ministerie van EZK een besluit nemen over de door Nobian aangevraagde vergunningen en de benodigde vervolgstappen zetten. Aan de besluitvorming door de raad is een intensief en zorgvuldig traject vooraf gegaan onder aanvoering van procesbegeleider Han ten Broeke, met de bedoeling de gemeenteraad in de positie te stellen goed geïnformeerd een besluit te nemen.

In aanloop naar de definitieve besluitvorming door de raad is een dashboard opgesteld met 32 randvoorwaarden, die ingevuld zijn. Onderdeel van het proces was een bijeenkomst met relevante partijen als SodM (toezichthouder), TNO en Technische Commissie Bodembeweging (beiden wetenschappelijk onderzoek) en het ministerie van EZK. Ook heeft een excursie plaatsgevonden naar zoutwinningslocaties in Beckum en Groningen en waren er gesprekken met omwonenden en collega-raadsleden.

De partijen die vóór de verklaring van geen bedenkingen stemden waren Nieuw Haaksbergen, D66, PvdA en Team DAP. Tegen de verklaring waren CDA en VVD. Wie wil weten wat er precies is gezegd kan de vergadering hier terugluisteren Ook alle stukken  (inclusief het statement van procesbeleider Ten Broeke voorafgaande aan de vergadering) zijn op de site te raadplegen. Het college had de gemeenteraad geadviseerd om ja te zeggen tegen de verklaring van geen bedenkingen. In een persbericht heeft het college daar destijds een toelichting op gegeven.  

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Werk aan oude N18

  12-6-2024

  De weg gaat een paar dagen dicht om de laatste puntjes op de i te zetten....

 • Wegwerkzaamheden

  27-5-2024

  Van 10 t/m 21 juni is de Hengelosestraat deels afgesloten voor verkeer....

 • Energietoeslag 2023

  11-6-2024

  Als u geen toeslag heeft ontvangen, maar wel in aanmerking denkt te komen....

Nieuws overzicht