Coronavirus

Informatie over Coronavirus voor werkgevers en ondernemers

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Zo is er de regeling werktijdverkorting, kan de belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt EZK de borgstelling midden- en kleinbedrijf.

Ondernemers in bijvoorbeeld de horeca of reisbranche die last ondervinden omdat klanten thuisblijven of de zaak tijdelijk dicht moet, kunnen daardoor makkelijker geld lenen. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel.

ROZ

ROZ is er voor ondernemers in (tijdelijke) financiële problemen. Ook voor ondernemers die vanwege het Coronavirus minder of zelfs plotsklaps geen inkomsten meer hebben. Bent u ondernemer en hebt u vragen en/of hulp nodig? Het ROZ denkt graag met u mee. Neem contact op via het contactformulier. Neem ook eens een kijkje op de website van ROZ.

Horeca

Horecaondernemers kunnen informatie vinden over de besluiten van het kabinet en steunmaatregelen op https://www.khn.nl/corona.

Werkplein Twente

Het Werkplein Twente kan u helpen met het beantwoorden van vragen of doorverwijzen naar de juiste organisatie bij vragen over de gevolgen van het Coronavirus voor uw organisatie. Ga naar Werkpleintwente.nl

KVK Coronaloket

Het coronavirus raakt alle sectoren. Het KVK Adviesteam staat voor u klaar. Bij het Coronaloket kunt u terecht met al uw vragen over de impact van het coronavirus op uw bedrijf. Bijvoorbeeld over financiering, personeel of regelingen. Het loket is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur via 0800 - 2117.

Novel-T

Voor ondernemers in Twente biedt ook Novel-T haar diensten aan om de gevolgen van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Op de website van Novel-T (https://novelt.com/corona) vindt u de laatste updates en belangrijke informatie. Daarnaast is het de plek waar u via de chat of per mail (support@novelt.com) uw vragen kunnen stellen.

Veelgestelde vragen

Een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over het Coronavirus voor werkgevers en ondernemers vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Op haaksbergen.nl/coronavirus is informatie te vinden over praktische zaken voor inwoners van Haaksbergen. 

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl