Oproep burgemeester

Gepubliceerd: 26-3-2020

Tot nu toe riep burgemeester Rob Welten vooral op om het gezonde verstand te gebruiken. Ook na de aangescherpte maatregelen van het kabinet blijft Welten dat onverminderd doen. Maar naast het vertrouwen dat inwoners de gezamenlijke verantwoordelijkheid serieus nemen, aarzelt de eerste burger van Haaksbergen niet om zijn handhavende bevoegdheden in te zetten. Als het moet uiteraard.

Rob Welten keek maandagavond ook naar de persconferentie op de televisie. “De verscherpte maatregelen van het kabinet komen natuurlijk niet helemaal als een verrassing”, stelt de burgemeester. “Toch wil ik de inwoners van Haaksbergen een compliment geven. Het vertrouwen dat ik heb uitgesproken dat de Haaksbergse samenleving haar verantwoordelijkheid zou nemen is niet beschaamd. Haaksbergen begrijpt wat er nodig is.”

Gehoor aan oproep

Volgens Welten ging het in Haaksbergen ook afgelopen week al behoorlijk goed. “Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Maar ík heb gezien dat Haaksbergen in groten getale gehoor gaf aan de oproep om niet massaal bij elkaar te komen en juist afstand te houden. Ik blijf een dringend beroep doen aan onze inwoners om die verantwoordelijkheid ook de komende tijd te nemen en de landelijke maatregelen te volgen.”

Ook jongeren verantwoordelijkheid nemen

Welten ziet dat ouders hun kinderen duidelijk maken hoe het moet. “Daarnaast hoop ik ook écht dat jongeren hún verantwoordelijkheid nemen. Ze voelen zich zelf misschien sterk en gezond, maar ook zij moeten zich eraan houden. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor de kwetsbaren in onze samenleving”, aldus Welten. “Je wilt toch niet op je geweten hebben dat jij verantwoordelijk bent voor het ziek worden van jouw opa of die van een ander?”

Niet aarzelen

Is de burgemeester niet bang dat hij een roepende in de woestijn is? “Helemaal niet”, schudt Welten zijn hoofd. “Ik herhaal dat ik zie dat er al heel veel goed gaat. Maar voor dié situaties waarin het nodig is, voor dié situaties waarin mensen toch over de schreef gaan, zal ik niet aarzelen om handhavend op te treden.”

Wilt u precies weten hoe het pakket aan aangescherpte maatregelen eruit ziet? Kijk dan op www.haaksbergen.nl/coronavirus. Daar kunt u ook terecht voor de meest actuele stand van zaken.

Rob Welten

Meer nieuws

 • Uitstel voor ondernemers

  30-3-2020

  Ondernemers krijgen uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen....

 • Natuurbrandrisico

  30-3-2020

  In verband met de droogte in de natuur verhoogd risico voor een natuurbrand....

 • Vakantieparken

  27-3-2020

  Update sluiting van vakantieparken, campings en camperplaatsen...

Nieuws overzicht