60 jaar getrouwd

Gepubliceerd: 21-7-2016

Donderdag 14 juli was het precies 60 jaar geleden dat Hans en Marie Sluik-Heutink elkaar het jawoord gaven. Ter ere hiervan versierde de buurt hun huis met groen en papieren roosjes. Burgemeester Gerrit Jan Kok verraste het diamanten paar met een feestelijk bloemetje.

Een tikje zenuwachtig waren ze wel voor het bezoek van de burgemeester. Met diens binnenkomer ‘Meneer heb ik thuis gelaten. Ik heet Gerrit Jan’ was het ijs meteen gebroken. Gerrit Jan Kok maakte een gezellig praatje met Hans (84) en Marie (84) Sluik, bekeek hun uitgebreide fotocollectie en bewonderde hun tuin. “Een mooi bloemstuk van de gemeente, dat hadden we niet verwacht. We zijn er heel blij mee”, aldus de verraste bruid.

Briefjes

Hans Sluik werd geboren in Oldenzaal, zijn vrouw in Enschede. In de kantine van textielfabriek Rigtersbleek, waar zij in de bediening werkte, sprong het vonkje over tussen de twee. Geen woord mocht ze met hem wisselen op de werkvloer. “Maar via de juffrouw die in de fabriek de koffie rondbracht kreeg ik briefjes van Marie. En we zagen elkaar natuurlijk tijdens het schaften”, vertelt de bruidegom. “Mooi was die tijd. Toen waren we jong!”, mijmert de bruid.

Haaksbergen

In 1974 verhuisde het stel naar Haaksbergen, samen met hun enige kind. “Peter was toen nét vier jaar. Hij is hier op de kleuterschool begonnen”, vertelt Marie Sluik. Haar man heeft de textielfabriek dan al verruild voor een baan bij Boekelo Foliën. “Daar heb ik met plezier gewerkt tot ik op mijn eenenzestigste met vervroegd pensioen kon.” In zijn vrije tijd onderhield hij tuintjes. Ook op de golfbaan zorgde hij jarenlang dat het groen er keurig bij lag. Zijn echtgenote vermaakt zich tot aan de dag van vandaag met haar grote passie: het maken van poppenhuizen. Uitgevoerd tot in de kleinste details. En samen brachten ze heel wat uurtjes vissend door aan de Buurserbeek. Een foto van Sluik met een forse brasem in zijn handen vormt het bewijs.

Tevreden

Dan komt een ingelijst kiekje op tafel met daarop zoon Peter, schoondochter Marion en de kleinkinderen Justin en Maythe. “Ze zijn heel lief voor ons en staan altijd klaar”, benadrukt de trotse moeder en oma Sluik. “Maar wat we nog kunnen doen we zelf. Want stilzitten is niets voor ons.” Haar man knikt instemmend, met één oog op de brievenbus: “Ik ben net weer gekeurd voor mijn rijbewijs en hoop op goeie post van het CBR.” Met hun auto toeren ze graag door de omgeving van Haaksbergen. De Nachtegaal is hun favoriete pleisterplaats. “Daar zitten we wel eens een lekker hapje te eten”, onthult het bruidspaar. “Ook ons 60-jarig huwelijksfeest vieren we daar, met een barbecue.”

 

Bruidspaar en burgemeester

Meer nieuws

 • Nieuwe burgemeester

  20-2-2019

  Rob Welten voorgedragen als nieuwe burgemeester van Haaksbergen....

 • Vertrek wethouder

  20-2-2019

  Wethouder Arja ten Thije heeft vandaag haar vertrek aangekondigd....

 • Warmetruiendag 2019

  18-2-2019

  Op vrijdag 15 februari was het in heel Nederland Warmetruiendag....

Nieuws overzicht