Nieuwjaarsreceptie

Gepubliceerd: 9-1-2019

De gemeente, de HOV en de IKT luidden 2019 in met een gecombineerde nieuwjaarsreceptie. Geen lange speeches, geen uitvoerige terugblik. Burgemeester Gerrit Jan Kok, Robert Kraaijvanger (voorzitter IKT Haaksbergen) en Jan-Paul Klein Poelhuis (voorzitter HOV) keken liever vooruit. En benadrukten dat er vooral héél véél goed is gegaan. ‘Trots op Haaksbergen!’ is het gevoel dat het drietal deelt. En dat willen ze op een verrassende manier uitdragen richting samenleving. Ontmoeten en doen staan hierbij centraal.

De gemeente, IKT en HOV zijn 2019 begonnen met een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie in het atrium. Een nieuwe opzet dus. In zijn korte (en laatste) nieuwjaarstoespraak zei Gerrit Jan Kok trots te zijn op Haaksbergen. Een dorp dat uitblinkt door noaberschap, mooie bedrijven en een bloeiend verenigingsleven. Een pluim gaf hij ook aan de gemeentelijke organisatie die zich dapper door een moeilijke periode heen heeft geslagen.

Loterij

Bij binnenkomst kregen alle gasten een lotnummer. De bedoeling hiervan werd duidelijk tijdens de nieuwjaarswoorden van Kok, Klein Poelhuis en Kraaijvanger. Zes bezoekers werden uitgeloot voor een toer met Kok, Klein Poelhuis en Kraaijvanger langs een aantal plaatselijke organisaties als bedrijven en verenigingen. “Om te laten zien dat Haaksbergen heel veel in huis heeft. Want daar is lang niet iedereen zich van bewust”, aldus burgemeester Kok. “We willen het verhaal van Haaksbergen vertellen. En hoe kun je dat nou beter doen dan door organisaties zélf aan het woord te laten.”

Olievlek

De gezamenlijke actie is bedoeld als een aanzet tot méér. Als een olievlek die zich uitbreidt. De Club van 12 (de zes inwoners plus twee vertegenwoordigers van de gemeente, de IKT en de HOV) gaat maandag 18 februari op pad. Zij zijn de pioniers van dit initiatief dat zeker een vervolg krijgt. Ontmoeten en doen vormen de rode draad. Om te laten inzien dat Haaksbergen een dorp is met kansen in overvloed. Alleen door sámen op te trekken kun je deze kansen optimaal benutten en omzetten in mooie initiatieven. Dat begint met elkaar ontmoeten, collectief enthousiasme en eensgezindheid.


Foto: Betty Morsinkhof

Nieuwjaarsreceptie

Meer nieuws

 • Kennismaking

  18-6-2019

  Dinsdag 18 juni: college van B&W op bezoek in Sint Isidorushoeve....

 • Bestuursrapportage

  13-6-2019

  Prognose voor 2019: gemeentelijke financiën baren zorgen....

 • Inspiratieavond

  13-6-2019

  Op dinsdag 18 juni inspiratieavond over 75 jaar Vrijheid & Verzoening....

Nieuws overzicht