Aanleg nieuwe N18

Gepubliceerd: 17-3-2017

De aanleg van de bouwweg op het tracé van de nieuwe N18 heeft veel impact op de bereikbaarheid in de regio. Lokale wegen stuiten op deze bouwweg en hebben straks geen doorgang meer. Noaber18 is de afgelopen maanden druk geweest nieuwe wegen te maken. Verkeer wordt via de nieuwe parallelwegen naar een kruising met de bouwweg geleid. Vanaf maandag 20 maart worden er in Haaksbergen steeds meer nieuwe wegen opengesteld en worden andere bestaande wegen definitief afgesloten.

In de bouwfase van de N18 gebruikt Noaber18 alvast één rijbaan van de nieuwe N18 als bouwweg. Het bouwverkeer op de bouwweg kruist het regulier verkeer op diverse manieren. Op plekken gebeurt dit ongelijkvloers, doordat bouwverkeer via tijdelijke hulpbruggen de lokale wegen kruist. Op andere plekken worden verkeerslichten geplaatst en worden verkeersregelaars ingezet.

Openstelling en afsluiten wegen

Met ingang van maandag 20 maart gaan de nieuwe parallelwegen rondom de Kolenbranderweg open. Door de openstelling van deze nieuwe wegen vervalt de doorgang van andere wegen. Zo gaan de Schaddenweg, Voordtweg, Stepelerveldweg, Kerkweg en Grevenpaalweg dicht voor alle verkeer. In de komende maanden gaan gefaseerd steeds meer nieuwe wegen open en bestaande wegen dicht. Ter plekke wordt de nieuwe verkeerssituatie aangegeven op borden en worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer via de nieuwe route te leiden.

Tijdelijke fietsonderdoorgangen

In de bouwfase van het project blijven recreatieve fietsroutes zoveel mogelijk open. Dit wordt gedaan door op de kruisingen met de bouwweg tijdelijke fietsonderdoorgangen te bouwen. Bouwverkeer kruist het fietsverkeer ongelijkvloers met een hulpbrug. Op het moment dat de brug wordt geplaatst kruist het fietsverkeer het bouwverkeer op de bouwweg met behulp van verkeersregelaars.

Meer informatie

In de Noaber18-app vindt u specifieke informatie over de open en af te sluiten wegen. Ook vindt u daar bereikbaarheidskaarten van het gebied die gelden voor de bouwfase van het project. Heeft u op dit moment vragen? Doe een melding via de app of stuur een mail naar omgeving@noaber18.nl.

Hulpbrug Hengelosestraat

Meer nieuws

 • Managers gezocht

  2-11-2017

  Video: Haaksbergen maakt zich op voor de toekomst en zoekt drie managers...

 • Lintje

  17-11-2017

  Koninklijke onderscheiding Bennie Goselink voor 47 jaar vrijwilligerswerk...

 • Nationaal Schoolontbijt

  15-11-2017

  Leerlingen van de Honeschschool ontbijten samen met de burgemeester...

Nieuws overzicht