Actie voedselbank

Gepubliceerd: 13-12-2018

Juist in de decembermaand probeert Voedselbank Enschede-Haaksbergen mensen die zijn aangewezen op een voedselpakket een extraatje te bezorgen. Onder meer gesteund door RTV Oost met de succesvolle actie ‘Samen voor de Voedselbank’. Het winkelend publiek bij de plaatselijke Albert Heijn en Jumbo werd gevraagd een houdbaar voedselproduct te doneren. Wethouder Jan-Herman Scholten hielp vrijdag een handje mee om boodschappen in ontvangst te nemen.

Het was beredruk bij de Jumbo supermarkt. Heel wat klanten stopten in hun winkelwagentje een extra boodschap voor de Voedselbank. Met onder meer koffie, thee, pasta, rijst, houdbare melk, conserven en maaltijdsoepen begonnen de kratten tegen de middag aardig vol te raken. “Ook vorig jaar was deze actie een succes. Hier kunnen we heel wat mensen blij mee maken”, liet Ria Vellekoop, vrijwilliger bij de Voedselbank, weten.

Sociaal vangnet

Ondanks de groeiende economie is het aantal voedselpakketten voor Haaksbergen het afgelopen jaar gestegen van 38 naar 43. “De Voedselbank is één van die belangrijke organisaties die een sociaal vangnet vormen. Als gemeentebestuur staan wij daar helemaal achter. Vandaag help ik dan ook graag mee als vrijwilliger”, aldus Jan-Herman Scholten. “In de laatste maand van het jaar laten mensen het geld vaak volop rollen. Maar het is ook goed om stil te staan bij de armoede die er is. En die is lang niet altijd zichtbaar.”

Actie kerstpakket

De Voedselbank was niet alleen vrijdag bij de Jumbo aanwezig, ook zaterdag waren er vrijwilligers van de partij. Daarbij ondersteund door wethouder Louis Koopman. Overigens zamelt de Haaksbergse Voedselbank ook de komende tijd kerstpakketten in. Inwoners die hun kerstpakket willen doneren: dat kan op de vrijdagen 21 en 28 december tussen 18:00 en 19:00 uur bij het uitgiftepunt aan de Industriestraat 13.


Heel wat mensen deden extra boodschappen voor de Voedselbank. Jan-Herman Scholten (midden) nam ze in ontvangst. Rechts Herman Fleer, coördinator van het uitgiftepunt Haaksbergen. Foto: Betty Morsinkhof

Voedselbank

Meer nieuws

 • Verkiezingen

  11-3-2019

  Op woensdag 20 maart verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen....

 • Woningen Maalderij

  20-3-2019

  Eerste nieuwe woningen van het bouwproject De Maalderij klaar....

 • NL Doet

  20-3-2019

  Wethouders Koopman en Scholten aan de slag tijdens NL Doet....

Nieuws overzicht