Cliënten zorgboerderij

Gepubliceerd: 20-4-2017

Sonderenstraat 79. Marco en Judith Scharenborg begonnen er acht jaar geleden Zorgboerderij Buitenkans. Hier, aan de rand van Haaksbergen, met het buitengebied in de achtertuin, bieden ze kleinschalige dagopvang aan mensen met een zorgvraag. Cliënten kunnen binnenkort ook aan de slag op Park Groot Scholtenhagen. Beide partijen tekenden daartoe op woensdag 12 april een samenwerkingsovereenkomst.

Marco Scharenborg is blij met de samenwerking. “Mooi dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor de Haaksbergse samenleving. Eigenlijk maakten we op eigen houtje al geregeld een ommetje rond de recreatievijver en ruimden ondertussen het zwerfafval op. Het leuke is dat mensen je aanspreken terwijl je daarmee bezig bent. Ze waarderen wat we doen. En wij willen uitstralen dat je dit prachtige park sámen netjes houdt.”

Ontlasten

Het is volgens Scharenborg absoluut niet de bedoeling werk in te pikken van de huidige beheerders. “Aan het beheer en het onderhoud van het park heeft het beheerdersduo een flinke klus”, aldus Scharenborg. “Het is bewonderenswaardig hoe zij met weinig middelen het park inclusief de kinderboerderij zo mooi in stand weten te houden. Door zwerfvuil op te ruimen, afvalbakken te legen en wat snoeiwerk te verrichten willen we hen wat ontlasten.”

Win-win

Gerrit Sloot is vicevoorzitter van de Stichting Groot Scholtenhagen. Hij ziet de samenwerking als een win-winsituatie. “Wij bieden de mensen van Buitenkans de mogelijkheid om iets te doen voor de samenleving. Op onze beurt hebben wij profijt van de opruimwerkzaamheden die zij verrichten. Alle  werkzaamheden worden rechtstreeks geregeld tussen de zorgboerderij en de beheerders die in dienst zijn van de stichting.”

Erbij horen

Wethouder Annette Nijhuis tekende de overeenkomst als voorzitter van de Stichting Groot Scholtenhagen. “Dit kan een mooi groeiproces zijn. Na een half jaar bekijken we samen hoe het gaat en of uitbreiding van de werkzaamheden wenselijk is. Het is heel mooi dat nu ook mensen met een zorgvraag zich vrijwillig inzetten voor het Park Groot Scholtenhagen. Dat ze lekker buiten bezig zijn. En vooral dat ze erbij horen”, benadrukt Nijhuis.

(Foto: Betty Morsinkhof)

Eigenaren buitenkans en wethouder tekenen overeenkomst

Meer nieuws

 • Participatieraad

  12-10-2017

  Vacature Participatieraad: voor advies aan college over sociaal domein...

 • Waar staat je gemeente

  18-10-2017

  Vragenlijst "Waar staat je gemeente" deze week terugsturen...

 • Workshop

  18-10-2017

  Tweede workshop: mouwen opstropen voor actieplan centrum...

Nieuws overzicht