Duurzaam (t)huis Twente

Gepubliceerd: 10-1-2019

Méér wooncomfort en tegelijkertijd een lagere energierekening, dat wil toch eigenlijk iedereen? Met het isoleren van je huis kun je al flinke stappen zetten. Alleen… hoe pak je dat aan? Wat zijn de mogelijkheden? Hoeveel gaat het kosten en wat levert het op? De wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente weten raad met uw woon- en duurzaamheidsvragen. Wooncoach Peter Migchielsen legt uit wat de voordelen van isolatie zijn.

Als ‘erkend deskundige energielabel’ en ‘EPA-W adviseur’ weet Peter Migchielsen waar hij over praat. Hoewel steeds meer mensen nadenken over verduurzaming is er volgens de wooncoach nog een wereld te winnen. Met name waar het gaat om wat oudere huizen. Wat hij nogal eens mist is het bewust omgaan met energie. Dat begint met inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik. “Veel mensen hebben daar geen idee van. Ze betalen hun energierekening en klaar.”

Wooncomfort

Wat is nou het belang van isolerende maatregelen als kierdichting, vloer-, spouw- en dakisolatie, dubbelglas? “Het gaat om het verbeteren van je wooncomfort”, aldus Migchielsen. “Een geïsoleerd huis is een stuk behaaglijker. Als het buiten koud is blijft de warmte beter binnen. Maar het werkt ook omgekeerd. Tijdens een warme zomer zoals we die afgelopen jaar hadden helpt goede isolatie om het binnen koel te houden.”

Fijn voor portemonnee en milieu

En niet onbelangrijk: dankzij isolatie gaat de energierekening omlaag. “Dat is fijn voor je eigen portemonnee én voor het milieu. Want door minder energie te gebruiken draag je bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.” Zijn eigen garage heeft Migchielsen compleet geïsoleerd met glaswol. “In elk geval is die ruimte nu vorstvrij. Mocht het op den duur eventueel nodig zijn, dan zouden we hier een slaapkamer en een badkamer kunnen maken. Zodat we zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Trouwens, ook met vragen over het levensloopbestendig maken van je huis kun je terecht bij Duurzaam (t)huis Twente.”

Mensen beslissen altijd zélf

Op verzoek huiseigenaren inventariseert de wooncoach welke mogelijkheden tot energiebesparing er zijn voor hun woning. “Vaak kun je met relatief eenvoudige maatregelen al resultaat boeken. Zoals kierdichting, het plaatsen van HR++ glas en het aanbrengen van dak-, vloer- en spouwmuurisolatie”, vertelt hij. Bij hun plannen tot verduurzaming kunnen huiseigenaren tegen tal van vragen aanlopen. Wellicht is er asbest aanwezig in hun woning. Welk isolatiemateriaal is het meest geschikt? Hoe zit het met de kosten en de terugverdientijd? Zijn er subsidies of financieringsmogelijkheden? “Als wooncoach kunnen wij mensen adviseren, doorverwijzen naar gespecialiseerde bedrijven, meekijken met offertes. Maar ze beslissen altijd zélf wat ze daadwerkelijk gaan doen en met wie ze in zee gaan”, aldus Peter Migchielsen.

Vraag het de wooncoach

Overweegt u als huiseigenaar duurzame maatregelen voor uw woning? Goed bezig! De wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente helpen u graag op weg met een deskundig advies. Dat is helemaal gratis! Meer informatie is te vinden op www.duurzaamthuistwente.nl. Een afspraak met de wooncoach kunt u maken via (088) 185 01 30.

logo duurzaam (t)huis twente

Duurzaam Thuis Twente

Meer nieuws

 • Kennismaking

  18-6-2019

  Dinsdag 18 juni: college van B&W op bezoek in Sint Isidorushoeve....

 • Bestuursrapportage

  13-6-2019

  Prognose voor 2019: gemeentelijke financiën baren zorgen....

 • Inspiratieavond

  13-6-2019

  Op dinsdag 18 juni inspiratieavond over 75 jaar Vrijheid & Verzoening....

Nieuws overzicht