Energiecoöperatie

Gepubliceerd: 31-1-2019

Afgelopen donderdagavond werd in de Noaberpoort een informatieve avond georganiseerd over energiecoöperaties. De avond werd vakkundig aan elkaar gepraat door Leander Broere van Natuur en Milieu Overijssel. Liefst 35 inwoners meldden zich aan om samen een energiecoöperatie te gaan vormen. Een mooi voorlopig resultaat.

Gerard Brakkee is voorzitter van de energiecoöperatie Dalfsen Stroomt. Hij vertelde een inspirerend verhaal over het ontstaan en het functioneren van de coöperatie. In Dalfsen hebben ze op het dak van enkele grote bedrijfshallen ruim tweeduizend zonnepanelen gelegd, waarmee tweehonderd huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. Er kwamen ook inspirerende Haaksbergse voorbeelden langs. Zo vertelde de Haaksbergse ondernemer Peter Bos enthousiast over het project waarbij het dak van zijn bedrijfshallen met zonnepanelen zijn vol gelegd.

Belangstelling?

Na afloop van de informatiebijeenkomst hebben zich 35 inwoners aangemeld voor het vervolg. Eén van de activiteiten die zal worden georganiseerd is een bezoek brengen aan Dalfsen om te kijken hoe ze het daar doen. Het uiteindelijke doel is uiteraard het oprichten van een energiecoöperatie in Haaksbergen. Wie de avond heeft gemist en toch belangstelling voor dit project heeft, kan een mailtje sturen naar hh.rexwinkel@haaksbergen.nl.

Kijk voor het verhaal van Dalfsen eens op www.dalfsenstroomt.nl.

Energiecooperatie

Meer nieuws

 • Openingstijden Pasen

  15-4-2019

  In verband met de paasdagen zijn er aangepaste openingstijden....

 • Schulden aanpakken

  18-4-2019

  Twentse gemeenten pakken schulden van inwoners samen eerder aan....

 • Interview Welten

  18-4-2019

  Zes vragen aan Rob Welten: “Ik vind dat ik eerst vooral moet gaan luisteren”...

Nieuws overzicht