Energieneutraal

Gepubliceerd: 17-1-2019

In 2050 moeten alle gemeenten energieneutraal zijn, een opdracht van het Rijk. Er moet dan evenveel energie worden opgewekt als er wordt verbruikt. Ook Haaksbergen staat voor deze klus. Een gemeente krijgt dit natuurlijk nooit alleen voor elkaar. Dit is een opgave voor een hele gemeenschap. Voor heel Haaksbergen dus. Het eerste begin van een lange weg is er.

Afgelopen maandag 14 januari kwamen vertegenwoordigers van allerlei organisaties samen die daar aan mee kunnen helpen. Het onderwijs, de woningcorporatie, het waterschap, natuurorganisaties, wijkraden en bedrijvenverenigingen, allemaal hebben ze de handschoen opgepakt om samen mogelijkheden te zoeken voor energiebesparing en energieopwekking. Ze denken na over projecten die ze de komende vier jaar willen uitvoeren. Ook Haaksbergse inwoners kunnen binnenkort niet meer voorbij aan de zogeheten energietransitie. Dit voorjaar start er een campagne om ook inwoners te informeren, te betrekken en te stimuleren om mee te doen.


Informatiebijeenkomst energiecoöperatie

De gemeente helpt ondernemers, scholen, sportverenigingen en inwoners graag om te kiezen voor duurzame oplossingen. Een van de mogelijkheden voor inwoners is het oprichten van een energiecoöperatie. Daarin helpen particulieren elkaar bij het opwekken, inkopen of besparen van energie. De gemeente ondersteunt en faciliteert. Op donderdag 24 januari is er om 19.30 uur een informatieavond over dit onderwerp. De locatie is de Noaberpoort (in het gemeentehuis). Er zijn dan deskundigen aanwezig die ervaring hebben met het oprichten van een energiecoöperatie. Alle belangstellenden zijn welkom!

bijeenkomst

Meer nieuws

 • Openingstijden Pasen

  15-4-2019

  In verband met de paasdagen zijn er aangepaste openingstijden....

 • Schulden aanpakken

  18-4-2019

  Twentse gemeenten pakken schulden van inwoners samen eerder aan....

 • Interview Welten

  18-4-2019

  Zes vragen aan Rob Welten: “Ik vind dat ik eerst vooral moet gaan luisteren”...

Nieuws overzicht