Erespelden

Gepubliceerd: 3-1-2018

Dinsdagavond 2 januari vond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haaksbergen plaats. Ruim honderd belangstellenden, waaronder een delegatie uit de Duitse partnergemeente Ahaus, wisten de weg naar het atrium van het gemeentehuis prima te vinden. Aan het eind van de traditionele nieuwjaarsspeech van burgemeester Gerrit Jan Kok, speldde hij vier inwoners de gemeentelijke erespeld op.

Dit jaar gaat de erespeld naar Michel en Karin Wentink en naar Arjan en Renate Waanders. Zij hebben zich elf jaar lang vrijwillig en belangeloos ingezet voor de Sinterklaas-intocht en waren jarenlang zwarte piet. Mede dankzij hun inzet was een mooie intocht steevast gegarandeerd. “Nu u hiermee stopt en de organisatie heeft overgedragen, is dit een mooi moment u een gemeentelijke erespeld toe te kennen”, aldus Kok.


Erkenning

Al ruim een decennium kent de gemeente Haaksbergen de gemeentelijke erespeld en de gemeentelijke legpenning. Deze onderscheidingen zijn ingesteld door het college van B&W, omdat tot dan toe de door de gemeenteraad ingestelde legpenning slechts in zeer bijzondere gevallen is toegekend. Er zijn in de praktijk echter af en toe momenten waarop een - andere vorm van - gemeentelijke erkenning aan een persoon, bedrijf of instelling op zijn plaats is.

Waardering

Het uitreiken van de gemeentespeld door het college is een blijk van waardering en erkentelijkheid voor het leveren van bijzondere prestaties binnen de Haaksbergse samenleving door personen, organisaties of bedrijven. Personen die een gemeentespeld ontvangen hebben zich minimaal acht jaar verdienstelijk gemaakt voor de Haaksbergse samenleving en/of hebben een buitengewone prestatie geleverd.

Erespelden

Meer nieuws

 • Kennismaking

  18-6-2019

  Dinsdag 18 juni: college van B&W op bezoek in Sint Isidorushoeve....

 • Bestuursrapportage

  13-6-2019

  Prognose voor 2019: gemeentelijke financiën baren zorgen....

 • Inspiratieavond

  13-6-2019

  Op dinsdag 18 juni inspiratieavond over 75 jaar Vrijheid & Verzoening....

Nieuws overzicht