Euregio

Gepubliceerd: 6-12-2018

In het historische decor van de goederenloods bij de Museum Buurtspoorweg verzamelden zich woensdagmiddag 28 november tientallen geïnteresseerden in regionaal industrieel erfgoed. Er waren toespraken, discussies en een workshop. Allemaal met als doel het erfgoed levendig te houden. Vertegenwoordigers van industrieel erfgoed in de regio waren uitgenodigd om mee te denken over samenwerking met gelijkgestemden in de grensstreek.

Het EuregioNetwerk Industriecultuur wil het bezoek aan de regionale industriële cultuur stimuleren. Maar behalve voor historische monumenten vraagt het Netwerk ook aandacht voor vooruitstrevende industrie. Bijvoorbeeld door educatieve bezoekprogramma’s. Locoburgemeester Jan-Herman Scholten sprak zijn waardering uit voor het initiatief, omdat de industrie van toen de samenleving van nu nog steeds beïnvloedt.

Route langs historische objecten

Vijf regio’s in het grensgebied, waaronder ook de regio Twente, werken samen om de schat aan oude fabrieksgebouwen en andere industriële monumenten in de etalage te zetten. De MBS is één van de deelnemers en is net als de overige gebouwen onderdeel van een route langs historische objecten. De plannen zijn ambitieus. Zo moeten er een website en app komen, een gemeenschappelijk merk en voorzieningen onderweg. Behalve de regio’s Twente en de Achterhoek, doen ook de Landkreis Grafschaft Bentheim, Kreis Borken en Kreis Steinfurt mee. Het komende jaar wordt gebruikt om het initiatief verder in de steigers te zetten.

Euregio

Meer nieuws

 • 75 jaar vrijheid

  21-3-2019

  Hoe vieren we 75 jaar vrijheid in Haaksbergen? Denk mee op dinsdag 23 april!...

 • Nieuwe bestrating

  21-3-2019

  Aan de Kemerij in De Hoeve gaan vanaf 25 maart stratenmakers aan de slag....

 • Oorlogsverhalen

  21-3-2019

  RTV Oost en HCO: op zoek naar verhalen en voorwerpen uit de oorlog....

Nieuws overzicht