Gemeentelijke belastingen

Gepubliceerd: 24-1-2018

Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen per post in uw brievenbus. Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid staat deze rond 9 februari digitaal voor u klaar in uw berichtenbox. U ontvangt de aanslag in opdracht van uw gemeente van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT).

Op deze gecombineerde aanslag ziet u de kosten voor de onroerende zaakbelasting (op basis van de WOZ-beschikking), de afvalstoffenheffing, rioolheffing en eventuele hondenbelasting. U krijgt ook informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding kunt aanvragen of bezwaar kunt maken. Op www.gbtwente.nl vindt u een antwoord op veelgestelde vragen en het digitaal loket van het GBT. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met het GBT op via (053) 481 88 75.

Eerst bellen

Wanneer u vindt dat de aanslag of de WOZ-beschikking onjuist is, bel dan eerst met ons. Wij nemen uw bezwaar met u door en helpen u graag verder. Bezwaar maken kan tot zes weken na dagtekening van de aanslag.

Liever digitaal?

Via MijnOverheid heeft u toegang tot uw post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties en dus ook de aanslag gemeentelijke belastingen van het GBT. Als er een nieuw bericht voor u klaar staat, ontvangt u automatisch een e-mail op uw persoonlijke mailadres. Als u zich al heeft aangemeld, ervaart u nu al het gemak er van. Nog niet aangemeld? Dat kan via www.mijnoverheid.nl.

Geld

Meer nieuws

 • Openingstijden Pasen

  15-4-2019

  In verband met de paasdagen zijn er aangepaste openingstijden....

 • Schulden aanpakken

  18-4-2019

  Twentse gemeenten pakken schulden van inwoners samen eerder aan....

 • Interview Welten

  18-4-2019

  Zes vragen aan Rob Welten: “Ik vind dat ik eerst vooral moet gaan luisteren”...

Nieuws overzicht