Kerstdiner

Gepubliceerd: 10-1-2019

Gezellig en warm was het op tweede kerstdag in de sfeervol aangeklede kantine van de Bon Boys. De voetbalvereniging had haar deuren geopend voor zo’n 55 Haaksbergenaren, die het leuk vonden om elkaar te ontmoeten en samen te eten. Het kerstdiner was een initiatief van de Haaksbergse Rozemarijn van Dijk, omdat ze weet dat niet iedereen Kerstmis met familie of vrienden kan vieren. Ze kreeg daarbij hulp van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Het diner werd voorbereid door een professionele kok.

Aan alles was deze middag gedacht. Midwinterhoornblazers, vrijwilligers voor het vervoer en voor de bediening, mensen achter de bar, in de keuken en aan tafel. Ook binnen was er muzikale omlijsting, met de accordeonmuziek van Robert Rietman en Jan Gerdes vertelde een Twents kerstverhaal. Bijna 35 vrijwilligers zijn bij het evenement betrokken, net als een heleboel sponsoren. Dankzij de sponsoren konden de bezoekers flink in de watten gelegd worden en kon iedereen de portemonnee thuis laten. Van uitnodiging tot vervoer, het complete viergangendiner en de presentjes na afloop. Alles werd verzorgd door Haaksbergse ondernemers.

Dankbaar

Initiatiefneemster Rozemarijn van Dijk werkt als fysiotherapeute bij Fysiotherapie Noordman en organiseert het diner nu voor de tweede keer. “Zelf heb ik vier kinderen en een fijne familie en altijd heel gezellige feestdagen. Dat gun ik iedereen. Maar in onze praktijk merkte ik dat er ook mensen zijn voor wie dat niet is weggelegd. Daarom hebben we dit met een heleboel vrijwilligers op poten gezet. Zodat niemand alleen hoeft te zijn tijdens het kerstdiner”. Van Dijk vertelt dat de bezoekers heel dankbaar reageerden. “Mijn kinderen en die van andere vrijwilligers hielpen met uitserveren en de tafel dekken. Dat maakte het allemaal heel ongedwongen en ontspannen.”

Voldoening

Jan-Herman Scholten was als locoburgemeester samen met zijn vrouw Monique uitgenodigd om erbij te zijn. “Ik zag dat heel veel mensen ontzettend genoten van het samenzijn en het heerlijke diner. De senioren, maar net zo goed de vrijwilligers. Het geeft veel voldoening om goed te doen. Ik hoop van harte dat we dit in 2019 voortzetten”, aldus Scholten.

kerstdiner

Meer nieuws

 • Kennismaking

  18-6-2019

  Dinsdag 18 juni: college van B&W op bezoek in Sint Isidorushoeve....

 • Bestuursrapportage

  13-6-2019

  Prognose voor 2019: gemeentelijke financiën baren zorgen....

 • Inspiratieavond

  13-6-2019

  Op dinsdag 18 juni inspiratieavond over 75 jaar Vrijheid & Verzoening....

Nieuws overzicht