Kind onder Vuur

Gepubliceerd: 11-4-2018

De reizende tentoonstelling Kind onder Vuur doet deze week Haaksbergen aan. Om precies te zijn Het Assink lyceum op locatie de Bouwmeester. Kind onder Vuur is een tentoonstelling waar de oudste basisschoolleerlingen en brugklasscholieren leren hoe het is om op te groeien in een oorlogssituatie of om ineens vluchteling te zijn. Deze bijzondere tentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen het Haagse Humanity House en het Rode Kruis.

Wethouder Edith van Spiegel mocht maandag 9 april de tentoonstelling in Haaksbergen openen. Ze werd daarbij geassisteerd door brugklassers van Het Assink lyceum. De leerlingen konden zien en lezen hoe leeftijdsgenootjes leven die geconfronteerd worden met oorlogsgeweld. Hoe eng is het om ’s nachts door het bos de grens over te steken, zonder dat iemand je mag zien? Hoe gevaarlijk is het om voortdurend op te moeten passen voor mijnen?

Meer begrip

Doel van de tentoonstelling is om meer begrip op te brengen voor kinderen in oorlogsgebieden of voor gevluchte kinderen. De Haaksbergse leerlingen waren onder de indruk van de interactieve tentoonstelling, die deze week door diverse klassen van basisscholen en van Het Assink lyceum bezocht wordt. De tentoonstelling reist vier maanden door Twente. Maandag werd in Haaksbergen de 2500e Twentse leerling verwelkomd. Ter gelegenheid daarvan kreeg de klas van die leerling een EHBO-workshop aangeboden.

Kind onder vuur

Meer nieuws

 • Muziek in het centrum

  19-7-2018

  Tijdelijke invulling 'gat in de markt' met interactieve speeltoestellen....

 • Industrie-West

  19-7-2018

  Bestemmingsplan Industrie-West in najaar gepresenteerd....

 • Laadpalen

  19-7-2018

  Meer openbare laadpalen voor elektrische auto’s in Haaksbergen....

Nieuws overzicht