Kraamvisite

Gepubliceerd: 12-10-2017

Samen met vertegenwoordigers van Brandweer Twente ging burgemeester Gerrit Jan Kok afgelopen woensdag kroamschudd’n bij de eerste baby die in oktober in de gemeente Haaksbergen is geboren. Met de brandweerwagen toog het gezelschap naar het huis van Nick Geeraths en Jacinta Prein. Zij zijn al de trotse ouders van Jessie, maar hebben er nu met Gwen een dochter bij.

“Gwen is de eerste baby die in oktober in Haaksbergen is geboren”, vertelt burgemeester Kok. “In heel Twente houdt Brandweer Twente deze maand een actie om brandveiligheid in huis onder de aandacht te brengen. Daarbij gaan burgemeesters en de brandweer bij de eerstgeborenen op kraamvisite met een leuk geboortekoffertje. Een koffertje met leuke cadeaus, maar ook met onder meer een rookmelder. Zo willen we dit gezin attenderen op brandveiligheid in huis.”

Themamaand

Brandweer Twente trakteert álle baby’s die in oktober in Twente zijn geboren op een cadeautje. Deze maand staat namelijk in het teken van brandpreventie. Het thema is Hé doe de deur dicht! Het sluiten van binnendeuren levert namelijk kostbare tijd op om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

Aanstaande en jonge ouders

De extra aandacht voor brandpreventie richt zich in oktober op alle aanstaande en jonge ouders in Twente. Vooral deze doelgroep laat de deur van de slaapkamer open staan. Ronald Pellewever, sectorhoofd Brandveiligheid van Brandweer Twente: “We willen natuurlijk niet dat de roze wolk een rookwolk wordt. Daarom gaan we graag in gesprek om de ouders meer te leren over brandveiligheid. Hierbij krijgen we onder andere ook hulp van een groot aantal kraamverzorgers. Zij hebben van de brandweer voorlichting gehad over brandveiligheid.” Ook via consultatiebureaus en verloskundigenpraktijken wordt aandacht voor de campagne gevraagd. 
Kijk voor meer informatie op www.brandweer.nl/rozewolk.


Foto: Gert Perdon

Kraamschudden

Meer nieuws

 • Twentse Energie Strategie

  22-3-2018

  Krachten gebundeld in Twentse Energie Strategie (TES)...

 • Kandidaten

  22-3-2018

  De voorlopige lijst met gekozen kandidaten voor de gemeenteraad...

 • Cursus Digisterker

  22-3-2018

  Bibliotheek organiseert vanaf woensdag 4 april weer de cursus Digisterker...

Nieuws overzicht