Lintje Hennie Kroep

Gepubliceerd: 13-10-2016

Afgelopen maandagavond werd de heer Kroep thuis verrast met een koninklijke onderscheiding. Vanwege zijn grote verdiensten voor de maatschappij had het Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Gerrit Jan Kok speldde hem de bijbehorende versierselen op.

Binnen de in 1976 opgerichte Hoevese volleybalvereniging Isivol vervult Hennie Kroep vanaf het eerste uur een spilfunctie als bestuurslid en als trainer. Ook op landelijk niveau zet hij zich in voor de volleybalsport. Voor de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) is hij vanaf 1980 actief als scheidsrechter. Vanaf 2005 is Kroep voorzitter van de Sector Competitie Regio Oost. In deze hoedanigheid geeft hij leiding aan verschillende werkgroepen die zich bezig houden met zaken als het invoeren van nieuwe spelregels, het verwerken van terugtrekkingen uit competitie en het up to date houden van het scheidsrechtersbestand.

Kroep leverde een belangrijke bijdrage aan de succesvolle fusie tussen de Nevobo regio's Nieuw-Gelre en Oost. Onder zijn leiding is er bij verenigingen veel draagvlak gecreëerd voor het doorvoeren van succesvolle wijzigingen, onder andere op het gebied van arbitrage én de inpassing van de volleybalvormen beachvolleybal en zitvolleybal. Daarnaast is hij al 36 jaar Nevobo-scheidsrechter én beoordelaar op regionaal niveau.

Hennie Kroep verricht nog meer vrijwilligerswerk. Zowel in 1985 als in 1990 was hij als penningmeester betrokken bij de werkgroep ‘uitbreiding accommodatie Het Meuken’. Ook de Stichting Zomerfeesten St. Isidorushoeve kan sinds 1998 op zijn inzet rekenen. Net als Scouting Han Jordaan waar Kroep sinds 1991 deel uitmaakt van het bestuur. Na een fusie was dit geruime tijd Scouting Haaksbergen en werd later gewijzigd in Scouting Han Jordaan. Hij verrichtte de vereiste administratieve handelingen die horen bij een dergelijke omzetting. Bovendien was hij voortrekker op het gebied van fundraising en verzorgde hij de ledenadministratie en de administratieve afhandeling van allerlei verplichte financiële processen. Van 2010 tot 2014 was Kroep bestuurslid van Stichting Groot Scholtenhagen, als vertegenwoordiger van de gebruikers uit de niet-sportsector.

Hennie Kroep wordt omschreven en gewaardeerd als goed adviseur. Iemand die op correcte wijze belangen behartigt, een luisterend oor, pragmatisch en secuur. Mede door zijn enthousiasme en bestuurlijke inzet bij Isivol is de Hoevese volleybalvereniging blijven bestaan en actief in allerlei competities. Bovendien heeft hij vanuit diverse functies een waardevolle bijdrage geleverd aan het aanbod en de ontwikkeling van de volleybalsport in het oosten van Nederland.


Foto: Betty Morsinkhof

Koninklijke onderscheiding dhr. Kroep

Meer nieuws

 • Twentse Energie Strategie

  22-3-2018

  Krachten gebundeld in Twentse Energie Strategie (TES)...

 • Kandidaten

  22-3-2018

  De voorlopige lijst met gekozen kandidaten voor de gemeenteraad...

 • Cursus Digisterker

  22-3-2018

  Bibliotheek organiseert vanaf woensdag 4 april weer de cursus Digisterker...

Nieuws overzicht