Marktplan

Gepubliceerd: 20-10-2016

Het college van B&W is deze zomer een intentieovereenkomst aangegaan met Nordwick voor de herontwikkeling van het Marktplan. Nordwick heeft op woensdag 12 oktober de stand van zaken van de planontwikkeling nader toegelicht in de openbare commissievergadering Ruimte & Milieu. De komende weken zal Nordwick haar plannen verder uitwerken.

Tijdens de presentatie van de plannen in de commissievergadering van vorige week liet Nordwick impressieschetsen zien van het Marktplan. Wethouder Peter van Vlaanderen vindt de plannen van Nordwick goed passen bij Haaksbergen. “Het is een realistisch plan dat past bij de Haaksbergse maat der dingen. Geen megalomaan plan zoals destijds het Marktpromenadeplan. Bovendien ziet het er ook gewoon goed uit. We zijn benieuwd naar de verdere uitwerking door Nordwick. Wij als college hebben er alle vertrouwen in.”

Schop de grond in

Het plan van Nordwick voorziet in winkelruimte op de begane grond, een binnentuin en appartementen op de verdieping, parkeerplaatsen en zes grondgebonden koopwoningen aan de Hibbertstraat. Nordwick wil het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Wethouder Van Vlaanderen begrijpt die wens. “Wij zien ook liever vandaag dan morgen de schop de grond ingaan. Maar we moeten nu eenmaal bepaalde stappen volgen en Nordwick moet de plannen ook nog verder uitwerken. Bovendien volgt er op maandag 7 november nog een openbare informatiebijeenkomst in het gemeentehuis met een hoorzitting én openen we een digitaal meldpunt.”

Informatiebijeenkomst

Met de openbare informatiebijeenkomst op 7 november en het openen van een digitaal meldpunt, komt het college van B&W tegemoet aan de motie van de gemeenteraad van 28 september, waarin het college is opgeroepen inwoners, ondernemers en ondernemersorganisaties te betrekken bij de ontwikkeling van het Marktplan. “Dat doen we graag”, vertelt Van Vlaanderen. “De openbare informatiebijeenkomst op maandagavond 7 november vindt plaats in het gemeentehuis. Vanaf 19.30 uur zal Nordwick een presentatie geven van het eindconcept. Na afloop van deze presentatie kunnen er vragen gesteld worden. Na een half uur pauze begint de hoorzitting en kan iedereen reageren op de plannen.”

Digitaal meldpunt

Vanaf maandag 7 november 20.00 uur tot maandag 14 november 9.00 uur opent de gemeente bovendien een digitaal meldpunt. “Wie dat wil kan via dat digitale meldpunt reageren op het gepresenteerde plan voor de Markt”, legt wethouder Van Vlaanderen uit. “Alle binnengekomen reacties zullen worden meegewogen in de besluitvorming.” Uiterlijk dinsdag 22 november wordt het plan in relatie tot de andere plannen in het college van B&W besproken. Het college legt het plan in december voor aan de gemeenteraad.

Impressie marktplan

Meer nieuws

 • Schaatsmarathon

  22-1-2019

  Eerste schaatsmarathon op natuurijs in Haaksbergen wederom groot succes....

 • Warmetruiendag

  21-1-2019

  Op vrijdag 15 februari is het in heel Nederland Warmetruiendag....

 • Het tellen der stemmen

  18-1-2019

  Muzikanten en handballers helpen bij het tellen van stemmen bij verkiezingen....

Nieuws overzicht