Museum Buurtspoorweg

Gepubliceerd: 3-2-2015

Regio Twente stelt alsnog een kleine 90.000 euro beschikbaar voor verbeteringen bij de Museum Buurtspoorweg (MBS). Vanwege onduidelijkheid rond de onteigeningsprocedure voor de aanleg van de N18, had Regio Twente het besluit nog even in de ijskast gezet.

Inmiddels zijn Rijkswaterstaat en de MBS in goed overleg en is de verwachting dat beide partijen binnenkort tot overeenstemming komen. Hierop besloot Regio Twente het bedrag definitief toe te zeggen.

Samen met de bijna 90.000 euro van Regio Twente kan de MBS de komende tijd bijna twee ton investeren. Het geld is onder meer bedoeld voor het versterken van de dagrecreatieve mogelijkheden in de Zoutmarke en de promotie daarvan in Twente en de grensregio in Duitsland. De gemeente Haaksbergen, de gemeente Enschede en de MBS zelf nemen de rest van het bedrag voor hun rekening. Het geld is onder meer bedoeld voor de promotie van het spoorwegmuseum.

Wethouder Annette Nijhuis is blij dat het regionale geld nu ook definitief is toegezegd. “Eerder gaf Regio Twente al een duidelijk signaal dat het ook volop kansen ziet om met de Museum Buurtspoorweg het merk Twente beter op de kaart te zetten. Dat gaan we bewerkstelligen samen met onze partners, zoals de gemeente Enschede, de VVV, het Twents Bureau voor Toerisme en uiteraard met de MBS zelf. Geweldig dat Regio Twente nu een definitief besluit heeft genomen.”

Locomotief - foto Han Hilderink

Meer nieuws

 • Rapportage 2021

  25-11-2021

  Gemeente Haaksbergen sluit 2021 af met 1,9 miljoen euro over....

 • Het Waarveld

  25-11-2021

  Achterstallig onderhoud van graven op begraafplaats Het Waarveld....

 • Asbest

  25-11-2021

  In de tuinen bij 't Kempke wordt aangetroffen asbest verwijderd....

Nieuws overzicht