Reactie op uitspraak

Gepubliceerd: 4-11-2015

Voor het evenement Auto Motorsportief, waarvan de stunt met de monstertruck deel uitmaakte, had geen vergunning mogen worden verleend, zo oordeelde de bestuursrechter vorige week woensdag in Almelo. Burgemeester Gerrit Jan Kok vindt de uitspraak van de rechtbank duidelijk. Dat betekent concreet dat de gemeente Haaksbergen niet in hoger beroep gaat.

Burgemeester Kok gaf eerder al aan veel waarde te hechten aan een uitspraak van de onafhankelijke rechter. “De uitspraak die er nu ligt is voor mij als burgemeester heel duidelijk”, aldus Kok. “De rechtbank oordeelt dat er fouten zijn gemaakt in aanloop naar het afgeven van de vergunning, dat er onvoldoende informatie is ingewonnen voor het afgeven van de vergunning en dat de vergunning niet verstrekt had mogen worden. Die uitspraak is in lijn met de eerdere uitspraken van de Bezwarencommissie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid.”

Geen getouwtrek

Burgemeester Kok respecteert het besluit van de rechtbank en stelt dan ook geen hoger beroep in. “Als burgemeester beoordeel ik de uitspraak van de rechtbank in het belang van Haaksbergen”, laat Kok weten. “Daarin weeg ik ook het belang van nabestaanden en gewonden. Deze uitspraak is duidelijk voor alle partijen. Het is belangrijk dat nabestaanden en gewonden weten waar ze aan toe zijn. Niemand is gebaat bij eindeloos juridisch getouwtrek.”

Waardering

Wat deze uitspraak betekent voor financiële claims in de richting van de gemeente Haaksbergen is volgens burgemeester Kok nog niet in volle omvang bekend. “Dat is inderdaad nog even afwachten. Maar het is goed om te zien dat de eerste financiële schade al heel snel is uitgekeerd door het Waarborgfonds. Daar heb ik veel waardering voor”, aldus Kok.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Afvalinzameling

  6-5-2021

  Afvalinzameling rond Hemelvaartsdag en Pinksteren....

 • Biodiversiteit

  6-5-2021

  Haaksbergen werkt aan biodiversiteit in openbare ruimte....

 • Herdenking terugkijken

  6-5-2021

  Herdenken op afstand en online. Bekijk de uitzending van RTV Sternet....

Nieuws overzicht