Subsidie isolatie

Gepubliceerd: 22-9-2016

Heeft u ideeën om uw huis te verbouwen en energiebesparende maatregelen toe te passen? Dan is de subsidie van ongeveer 20% die u kunt krijgen voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer of glas misschien het laatste zetje dat u nodig heeft. De subsidie is een landelijke regeling die vanaf 15 september is aan te vragen.

Een huiseigenaar die in aanmerking wil komen moet rekening houden met een aantal zaken. Zo moet u tenminste twee energiebesparende maatregelen uitvoeren. Dat kan zijn dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie (binnen of buiten), vloer- of bodemisolatie of het plaatsen van speciaal glas. Kiest u voor isolatie van een gedeelte van het dak, de gevel, de vloer of het glas, dan is een minimaal aantal vierkante meters vereist.

Daadwerkelijk

Om de subsidie aan te vragen, moet u een offerte hebben geaccepteerd van een bedrijf. Daarmee laat u zien dat u van plan bent om de maatregelen ook daadwerkelijk te laten uitvoeren. De subsidieregeling is een nieuwe landelijke regeling. Op www.rvo.nl (gebruik zoekterm: subsidie energiebesparing eigen huis) is er meer informatie over te vinden. Via deze site kan ook een aanvraag worden ingediend. Zodra u een positief besluit heeft ontvangen over de subsidie heeft u vier maanden de tijd om de maatregelen uit te laten voeren.

Hulp van een wooncoach

Duizelt het u een beetje voor de ogen en kunt u best wat hulp gebruiken om uw plannen voor het verduurzamen van uw woning toe te passen? Schakel dan de vrijblijvende hulp in van een van de wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente. Haaksbergen heeft twee goed opgeleide wooncoaches, Frans Botterhuis en Ine Temmink, die graag hun ondersteuning aanbieden. U kunt een afspraak maken via (088) 185 01 30 of via www.duurzaamthuistwente.nl.   

Bouwvakker

Meer nieuws

 • Rapportage 2021

  25-11-2021

  Gemeente Haaksbergen sluit 2021 af met 1,9 miljoen euro over....

 • Het Waarveld

  25-11-2021

  Achterstallig onderhoud van graven op begraafplaats Het Waarveld....

 • Asbest

  25-11-2021

  In de tuinen bij 't Kempke wordt aangetroffen asbest verwijderd....

Nieuws overzicht