Nieuwe Nederlanders

Gepubliceerd: 23-12-2019

De laatste naturalisatieceremonie van 2019 viel samen met de Nationale Naturalisatiedag. Aan veertien inwoners van Haaksbergen werd het Nederlandse staatsburgerschap toegekend. In de gezellig gevulde trouwzaal van het gemeentehuis wachtte hen een hartelijke begroeting door burgemeester Rob Welten. Met alle nieuwe Nederlanders maakte hij een persoonlijk praatje.

Het afgelopen jaar verwelkomde Haaksbergen in totaal 40 nieuwe Nederlanders. Tijdens deze vierde en laatste naturalisatieceremonie kregen tien volwassenen en vier kinderen officieel de Nederlandse nationaliteit. Dat waren Lina Hashem en haar dochter Farida Khalaf Hammoud, Sherin Beniamin en haar zoon Marteros Abdou en Mahmoud Bader Eddin, zijn echtgenote Walaa Kasem en hun kinderen Lamar, Yaman en Lilas. En verder de heren Sherzad Hesami, Ferdos Hashemi en Taha Hamed en de dames Clarebith Mecenas Arcillas en Çigdem Güdek.

Plek in de samenleving

Familie en vrienden waren getuige van de feestelijke plechtigheid in de trouwzaal. Samen brachten ze een toost uit op een mooie toekomst in hun nieuwe thuisland. Burgmeester Rob Welten zei een brede dankbaarheid te proeven. “Het is een mooie grote groep. Deze mensen zijn zich bewust van de waarde die het Nederlanderschap met zich mee draagt. Het doet me goed dat te zien”, liet Welten weten. “Ik vertrouw erop dat de Haaksbergse gemeenschap hen ook in de toekomst warm zal blijven ontmoeten. En hen helpt om een weg en een plek in de samenleving te vinden.”


Foto: Betty Morsinkhof

Nieuwe Nederlanders

Meer nieuws

 • Fiets kopen?

  13-8-2020

  Fietsenveiling op zaterdag 19 september in gebouw Twente Milieu (Elektrostraat)....

 • Groenrijck

  13-8-2020

  Na drie jaar onderhandelen zijn alle partijen blij met duurzame wijk Groenrijck....

 • Hitte in Haaksbergen

  10-8-2020

  Tips tegen hitte, smoginfo , waarschuwing voor blauwalg en zuinig met drinkwater!...

Nieuws overzicht