Assink naar China

Gepubliceerd: 16-5-2019

Twintig leerlingen uit 4Havo en 5VWO gaan binnenkort op reis naar China. Tijdens een tiendaagse trip zullen ze de Chinese cultuur aan den lijve ervaren. Ze verblijven weliswaar in een hotel, maar maken overdag van alles mee op de Chinese uitwisselingsschool in Nanjing, met hun Chinese uitwisselingsbuddy en tijdens verschillende uitstapjes. Vrijdag 24 mei vertrekt het vliegtuig richting China.

Maar voor het zover was, kwamen de twintig leerlingen maandagmiddag 13 mei nog even bij elkaar met hun begeleiders om de reis te bespreken. Gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel was ook uitgenodigd, omdat er vanuit de provincie ook dikwijls handelsmissies naar de Volksrepubliek worden ondernomen. Van Hijum was enthousiast over de reisplannen van de Assink-leerlingen. Hij vertelde over de banden die de provincie onderhoudt met China, ging in gesprek met de leerlingen over hun verwachtingen van de reis en deelde zijn eigen ervaringen.

Applaus

Burgemeester Rob Welten was ook uitgenodigd voor de bijeenkomst. Hij was vooral ook aangenaam getroffen door de energie die de leerlingen in het project hadden gestoken. Leerlingen die belangstelling hadden voor het project moesten namelijk een motivatiebrief schrijven. Het meeste geld voor de reis brachten ze bovendien zélf bijeen door allerlei crowdfundingsacties. “Mooi om te zien dat jullie er al het hele jaar mee bezig zijn en dat het jullie is gelukt”, complimenteerde Welten de leerlingen en hun begeleiders. “Dat verdient echt een applausje!”

WeChat

Nog ruim een week en dan is het zover. In de tussentijd hebben de leerlingen al volop digitaal contact met hun Chinese buddy. Niet via WhatsApp, want dat werkt niet in China, maar via de socialemedia-app WeChat, een combinatie van Twitter, Facebook en WhatsApp. Het is de bedoeling de Chinese leerlingen volgend jaar ook naar Haaksbergen te laten komen, zoals ook vorig jaar het geval was. De contacten met China zijn mede tot stand gekomen door de TKH. Het Haaksbergse bedrijf heeft ook een vestiging in de regio Nanjing.


De leerlingen bij Het Assink lyceum. Staand, tweede van rechts, zien we gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel. In het midden achteraan burgemeester Rob Welten.

China-project Assink

Meer nieuws

 • Horeca open met regels

  29-5-2020

  Vanaf 1 juni cafés, restaurants en terrassen weer open, wél regels!...

 • Scholen gaan weer open

  29-5-2020

  Informatie over verschillende onderwijssoorten en leerlingenvervoer....

 • Openingstijden

  29-5-2020

  Op tweede pinksterdag (maandag 1 juni) is het gemeentehuis gesloten....

Nieuws overzicht