Defensiedag

Gepubliceerd: 10-9-2019

De allereerste editie van Defensiedag Haaksbergen was vorig jaar al een groot succes. Afgelopen zaterdag vond de tweede editie plaats. Wederom trok het evenement met legervoertuigen van diverse pluimage, indrukwekkende tanks, een heuse vliegsimulator, een pittige klimtoren en een uitdagende hindernisbaan volop bekijks.

Het begon vrijdagavond al op de Markt. Rond de klok van 20.00 uur sprak burgemeester Rob Welten het openingswoord voor het bijzondere concert van de “Fanfare Bereden Wapens”. Dat is een van de twee regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht. Het orkest bestaat uit 22 muzikanten en verzorgt muziek rondom militair ceremonieel. Het werd een sfeervol concert met muziek van toen en nu. Uiteraard mocht de muziek van Soldaat van Oranje niet ontbreken.

Divers publiek

Op zaterdag was het de beurt aan de tweede editie van Defensiedag Haaksbergen. Een evenement dat werd georganiseerd door Defensie, de Haaksbergse Ondernemers Vereniging, de gemeente Haaksbergen en Haaksbergen Promotie. Het publiek was uiterst divers. De zeven meter hoge klimtoren was bij de kinderen favoriet, veel jongeren maakten kennis met de baneninformatiemarkt van Defensie en sommige ouderen kwamen speciaal voor historische legervoertuigen van Keep Them Rolling.

Crisis aan de Hibbertstraat!

Enerverend was de bijzondere start van het evenement, een heuse crisissituatie (nagespeeld uiteraard) op het terrein van De Bron aan de Hibbertstraat. Om de vijand in te rekenen voerde het Korps Mariniers hier een stevige charge uit. Hierbij wordt onder meer het Bandvagn S10-rupsvoertuig ingezet, een amfibisch pantservoertuig. Ook landmacht en luchtmacht waren betrokken bij deze spectaculaire actie, die op een hoop publieke aandacht mocht rekenen.


Foto: Betty Morsinkhof

Defensiedag

Meer nieuws

 • Bedrijfsvoeringstaken

  8-7-2020

  Haaksbergen en Hengelo praten verder over samenwerking....

 • Lintjes

  3-7-2020

  Koninklijke onderscheidingen eindelijk opgespeld na uitstel door coronamaatregelen....

 • Noaberpoort

  2-7-2020

  Vanaf 1 juli heeft de Noaberpoort iets andere openingstijden....

Nieuws overzicht