Inspiratiebijeenkomst

Gepubliceerd: 2-5-2019

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. Woensdag 23 april vond in het gemeentehuis van Haaksbergen een inspiratieavond plaats. Na een voorstelronde van het Comité 75 jaar vrijheid en verzoening werd er door inwoners nagedacht over het vieren van die 75 jaar in Haaksbergen.

Het was een inspirerende bijeenkomst, met bevlogen inwoners van diverse leeftijden. Na een motiverende aftrap door burgemeester Rob Welten, hield de voorzitter van het comité, Han Noordink, een korte inleiding. Hij vertelde dat het comité half juni alle ideeën voor de herdenking in 2020 op papier wil hebben staan. “Zodat we voor de zomervakantie al een programma in concept klaar hebben liggen”, aldus Noordink. Cultuurmakelaar Eléon de Haas vertelde daarna wat er landelijk en provinciaal al gebeurt én hoe de avond in elkaar stak.

Veelbelovend

De bezoekers gingen al snel, in interactieve sessies, aan de slag. Allerlei leuke ideeën borrelden tijdens deze avond op en de oogst is veelbelovend. Van lesbrieven voor het onderwijs tot een heus muziekfestival. Van een projectkoor tot een collegetour. En van een traditioneel defilé tot een moderne escape room. Allemaal creatieve ideeën die verder uitgewerkt moeten worden. Drie belangrijke conclusies waren dat het vooral moet gaan om het vertellen van de verhalen, het betrekken van de jeugd en het onderstrepen van de meerwaarde van leven in vrijheid.


Foto: Betty Morsinkhof

Inspiratieavond

Meer nieuws

 • Afvalinzameling

  27-5-2020

  Sinds mei wordt het gft-afval binnen de bebouwde kom weer wekelijks opgehaald....

 • Gemeentesecretaris

  26-5-2020

  Rob Toet is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Haaksbergen....

 • Financieel herstelplan

  20-5-2020

  Ambtelijke toets financieel herstelplan gunstig. Reageren nog mogelijk....

Nieuws overzicht