Opening

Gepubliceerd: 24-10-2019

Normaal gesproken is een schoolplein op vrijdagmiddag om half vier redelijk uitgestorven. Maar afgelopen vrijdag was het juist een drukte van jewelste bij de fraaie nieuwbouwschool van De Kameleon aan de Bartokstraat. Na een zorgvuldig proces van jaren, was het vrijdagmiddag eindelijk zover. Eerder dit jaar ging De Kameleon al van start op de nieuwe locatie. Vrijdag vond de officiële opening plaats.

De Kameleon ging officieel al na de zomervakantie van 2017 van start. De basisscholen de Weert, de Troubadour en de Theo Scholteschool gingen destijds al op in de nieuwe fusieschool. En zoals dat gaat rond fusies, was er lange tijd veel discussie, onder meer over de plek van het nieuwe schoolgebouw. Tot deze zomer waren de groepen nog verdeeld over twee locaties. Aan de overkant in de voormalige De Weert en in de voormalige Theo Scholteschool aan de Van Brakelstraat. Vanaf nu zitten alle leerlingen van De Kameleon in hetzelfde fraaie nieuwe gebouw aan de Bartokstraat.

Gekleurde ballen

De nieuwe locatie bleek uiteindelijk een breed gedragen keuze, zo bleek vrijdagmiddag ook uit de geluiden van de aanwezigen op het schoolplein. Veel tijd om het er nog eens over te hebben was er niet, want de officiële opening stond al op stapel. Namens de buurt sprak Klaas van den Berg mooie woorden. Hij overhandigde ook een fraai glazen kunstwerkje van de hand van glaskunstenaar Gerard Leferink. Vier leerlingen gooiden gekleurde ballen het publiek in en even later voltrokken vertegenwoordigers van Keender, samen met wethouder Onderwijshuisvesting Jan-Herman Scholten, de officiële openingshandeling.

Trots op resultaat

Debby Verhoeve is voorzitter van het College van Bestuur van Keender. Ze is blij met de nieuwe plek van De Kameleon. “Vanuit vakmanschap, partnerschap en eigenaarschap, willen we kinderen begeleiden in hun ontwikkeling tot zelfstandige individuen die vaardig, waardig en aardig zijn. Een krachtige inspirerende leeromgeving is daarbij van grote invloed. Het nieuwe gebouw van De Kameleon is een prachtige leeromgeving, waarin kinderen inspiratie op doen, samen leren en plezier hebben, energie krijgen, zich veilig voelen en op alle momenten zichzelf mogen zijn. Als bestuurder van stichting Keender ben ik ongelooflijk trots op het resultaat.”

Inspirerende plek

Wethouder Jan-Herman Scholten sluit zich van harte aan bij de mooie woorden van Verhoeve. “Het zijn vooral kinderen uit de wijken De Pas en De Els die nu naar De Kameleon gaan. Ze kunnen inderdaad trots zijn op hun nieuwe school en het fraaie schoolplein. Dit moderne schoolgebouw is een ruime, open, goed geventileerde en duurzame leeromgeving. Een inspirerende plek waar het onderwijzend personeel, de ondersteunende krachten en de directie zich samen inzetten voor een mooie toekomst van hun leerlingen. De gemeente Haaksbergen is blij met het eindresultaat. Goed om te zien dat de nabije buren er ook enthousiast over zijn.”


Foto: Gert Perdon

Opening kameleon

Meer nieuws

 • Fiets kopen?

  13-8-2020

  Fietsenveiling op zaterdag 19 september in gebouw Twente Milieu (Elektrostraat)....

 • Groenrijck

  13-8-2020

  Na drie jaar onderhandelen zijn alle partijen blij met duurzame wijk Groenrijck....

 • Hitte in Haaksbergen

  10-8-2020

  Tips tegen hitte, smoginfo , waarschuwing voor blauwalg en zuinig met drinkwater!...

Nieuws overzicht