Rotonde weer klaar

Gepubliceerd: 25-11-2019

De afgelopen weken had het verkeer tussen Haaksbergen en Hengelo het niet altijd even gemakkelijk. Belangrijke reden was het werk aan de rotonde aan de Hengelosestraat bij Restaurant Evers. Afgelopen donderdag zat de klus erop en kon het verkeer er weer overheen. Een dag eerder dan gepland.

De werkzaamheden waren nodig, omdat de fundering door vocht was beschadigd. De nieuwe rotonde is voorzien van hedendaagse materialen, zoals ook bij de ovonde even verderop aan de Kolenbranderweg. De betonnen binnenring van de rotonde bestaat nu uit prefab betonelementen die in één dag gelegd konden worden. In de buitenbochten zijn hogere betonbanden toegepast, zodat het verkeer beter geleid wordt over het asfalt en de bermen niet meer worden stuk gereden.

Tijdens de werkzaamheden kon het verkeer van beide kanten over een noodbaan naast de rotonde. Daardoor was de overlast gelukkig beperkt. Die noodbaan lag voor een deel op de grond van Restaurant Evers en op het weiland van de familie Van Hummel, die hun grond ter beschikking stelden. De noodbaan wordt deze week verwijderd. Haaksbergen kan met deze rotonde weer vele jaren vooruit.

De aannemer is op dit moment nog wél druk met het fietspad, vanaf de komgrens langs Restaurant Evers tot de rotonde Hengelosestraat-Noordsingel. Dit fietspad wordt compleet nieuw geasfalteerd. Ook stukken fietspad vanaf de Noordsingel tot en met de Wiedenbroeksingel worden vernieuwd. De werkzaamheden zijn de eerste week van december klaar.

Rotonde

Meer nieuws

 • Hitte in Haaksbergen

  10-8-2020

  Tips tegen hitte, smoginfo , waarschuwing voor blauwalg en zuinig met drinkwater!...

 • Natuurbrandrisico

  7-8-2020

  In verband met de droogte in de natuur verhoogd risico voor een natuurbrand....

 • Corona

  7-8-2020

  Persconferentie premier Rutte: grip op coronavirus met lokale maatregelen....

Nieuws overzicht