Versterking gezocht

Gepubliceerd: 5-9-2019

Wil jij iets doen voor je wijk of dorp? Verschillende wijkraden in Haaksbergen zoeken versterking. Haaksbergen kent zeven wijkraden en in beide kerkdorpen is een belangengemeenschap actief. Zij kennen hun wijk of dorp, proberen op verschillende manieren de leefbaarheid te versterken en hebben daarvoor een eigen budget.

Wijkraad Zienesch-Wolferink zoekt versterking vanwege het vertrek van een van de bestuursleden. Deze wijkraad kent een klein bestuur én verschillende groepjes buurtbewoners die zich specifiek met één thema bezighouden. Zo is er een groepje dat nu enkele jaren de bekende buitenspeeldag organiseert en een groepje dat zich met verkeersveiligheid bezighoudt.

Wijkraad Hassinkbrink is een actieve wijkraad die al veel bereikt heeft. De groenaanpassing aan het Raapad is een van de meest recente successen. Deze wijkraad heeft de traditie van de buitenspeeldag opgebouwd. Ook de verkeersveiligheid is voor deze wijkraad een belangrijk onderwerp. Een oproep in het eigen wijkblad voor nieuwe wijkraadsleden heeft nog onvoldoende reacties opgeleverd.

Interesse?

Als u geïnteresseerd bent, dan kunt u wellicht eens een bijeenkomst van uw wijkraad bijwonen. Meer informatie over de activiteiten van deze wijkraden en hun contactgegevens zijn te vinden op hun websites: www.ziewol.nl en www.www.hassinkbrink.nl.

Ook Wijkraad Centrum Noord Oost zoekt versterking. Kijk voor meer informatie op www.pausjoannes.com of neem contact op met Livina Waanders, via telefoonnummer (053) 572 11 06.


De wijkraden organiseren onder meer de Haaksbergse Buitenspeeldag.

Buitenspeeldag 2018

Meer nieuws

 • Bedrijfsvoeringstaken

  8-7-2020

  Haaksbergen en Hengelo praten verder over samenwerking....

 • Lintjes

  3-7-2020

  Koninklijke onderscheidingen eindelijk opgespeld na uitstel door coronamaatregelen....

 • Noaberpoort

  2-7-2020

  Vanaf 1 juli heeft de Noaberpoort iets andere openingstijden....

Nieuws overzicht