Marktplan

Gepubliceerd: 23-4-2020

Zoals bekend werken projectontwikkelaars Nordwick BV en Ben Roerink samen met de gemeente aan plannen om het centrum te vernieuwen en verlevendigen. In januari presenteerden de ontwikkelaars hun eerste plannen aan omwonenden, ondernemers in de buurt en gemeenteraadsleden. Met de vragen en suggesties die zij toen kregen gingen de samenwerkende partijen aan de slag. Nieuwe bijeenkomsten zitten in het vat.

Na de bijeenkomsten in januari hadden Nordwick, Ben Roerink en de gemeente flink wat huiswerk. Het plan gaat uit van appartementen, winkels- of horeca en een supermarkt. Dat levert extra verkeer op. Wat betekent dit dan voor de verkeersstromen? Er komt een ondergrondse parkeergarage. Is er genoeg plek voor alle bezoekers aan de supermarkt en bewoners van appartementen? Wat voor soort woningen zijn er gepland? Kortom, heel wat vragen en onderzoeksopdrachten die de drie partijen helpen om hun Marktplan verder te ontwikkelen.

Verkennen en analyseren

Nordwick en Ben Roerink voeren momenteel gesprekken met supermarkten in Haaksbergen over een eventuele verhuizing naar wat nu nog het ‘gat in de markt’ wordt genoemd. Ook verkennen zij de woningbehoefte door bij experts zoals makelaars te rade te gaan en maken zij zo mogelijk gebruik van informatie uit de nog op te stellen gemeentelijke woonvisie. De gemeente is ondertussen de verkeers- en parkeersituatie nader aan het analyseren. Zodra alle benodigde informatie boven tafel is én zodra corona ons niet meer beperkt krijgen buurtbewoners, omliggende ondernemers en raadsleden zoals beloofd opnieuw een uitnodiging om zich bij te laten praten. Wat in het vat zit verzuurt niet…

Het plan

Het plan van ontwikkelaars Nordwick en Ben Roerink gaat uit van appartementen en winkel- of horeca-ruimte aan de kant van de Markt en een supermarkt aan de achterzijde. Het complex krijgt een ondergrondse parkeergarage voor bewoners van de appartementen en supermarktbezoekers. Het grasveld aan de Hibbertstraat, het voormalige terrein De Bron, maakt ook deel uit van het plan. Hier komen appartementen en bovengrondse parkeerplekken. Aan de Markt, naast het huidige ‘gat’, komt een openbaar park, waar bezoekers kunnen verblijven tijdens een bezoek aan het centrum.

Marktplan

Meer nieuws

 • Openingstijden

  29-6-2022

  Het gemeentehuis is donderdag 30 juni vanaf 15.00 uur gesloten....

 • Groenadoptie

  30-6-2022

  Bewoners onderhouden en verfraaien met elkaar stukje gemeentegroen....

 • Uitnodiging receptie

  29-6-2022

  Antoon Peppelman neemt op 8 juli afscheid als wethouder van Haaksbergen....

Nieuws overzicht