Duurzaam Thuis Twente

Gepubliceerd: 29-6-2020

De stichting Duurzaam Thuis Twente (DTT) is een initiatief van de veertien Twentse gemeenten om Twentse huiseigenaren met gratis adviezen te helpen hun woning energiezuiniger en duurzamer te maken. Al enkele jaren komen de lokale wooncoaches aan huis, om huiseigenaren van gratis advies te voorzien. Dat kan om energiebesparende maatregelen, zoals isolatie gaan, maar ook bij de aanschaf van zonnepanelen kunnen zij deskundig adviseren.

Door de corona-maatregelen hebben de huisbezoeken stilgelegen, maar die zijn inmiddels weer gestart. De komende maanden zult u nog meer van DTT horen, want deze stichting gaat de subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen voor de gemeente uitvoeren. In het kort komt het erop neer dat inwoners die energiebesparende artikelen kopen in aanmerking komen voor een kleine subsidie. Houd de site van de gemeente de komende tijd in de gaten voor meer nieuws over deze regeling.

Duurzaamste huis

DTT heeft ons geattendeerd op de verkiezing van het Duurzaamste huis van Nederland. Tot 8 september kunt u uw woning aanmelden. Meer informatie over deze verkiezing vindt u op de website van de Duurzame Huizenroute.

DTT

Meer nieuws

 • Subsidies

  28-1-2021

  Gemeente Haaksbergen mild voor verenigingen in coronatijd....

 • Videoboodschap

  22-1-2021

  Een videoboodschap van burgemeester Rob Welten aan alle inwoners....

 • Avondklok

  22-1-2021

  Er geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok tussen 21.00 en 4.30 uur....

Nieuws overzicht