Bericht CAK

Gepubliceerd: 23-6-2020

Mensen die hulp en/of ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), moeten een eigen bijdrage betalen. Deze eigen bijdrage is in 2020 maximaal € 19,- per maand.

Door een technisch probleem in onze systemen heeft nog niet iedereen facturen voor de eigen bijdrage ontvangen. Wij doen er alles aan om onze Wmo-klanten zo snel mogelijk een persoonlijk bericht te sturen. De komende maanden versturen wij klanten die van de Wmo gebruik maken, stap voor stap de facturen. Onze excuses voor het ongemak.

In verband met de landelijke coronamaatregelen is veel Wmo-hulp en ondersteuning niet geleverd. en daarom heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten de eigen bijdrage voor de maanden april en mei 2020 niet in rekening te brengen. Mensen betalen over heel 2020 dus maximaal 10 maanden x € 19,- = maximaal € 190,-.

Advies aan Wmo-klanten: Reserveer geld en leg alvast € 19,- per maand opzij.

Het is altijd mogelijk om kosteloos een betalingsregeling met het CAK af te spreken. Dit bieden wij aan om betalingsproblemen te voorkomen. Klanten kunnen hier gebruik van maken zodra zij facturen ontvangen. Informatie hierover staat op alle facturen.

Meer informatie over de Wmo is te vinden op www.hetcak.nl/wmo2020. Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. De flyer hierover kun je hier vinden.

Heeft u geen hulp of ondersteuning in 2020 ontvangen? Dan is dit bericht niet voor u van toepassing.

Logo CAK

Meer nieuws

 • Loslopende honden

  9-6-2021

  Loslopende honden veroorzaken nog wel eens ergernis....

 • Werkzaamheden

  9-6-2021

  Start aanpassing eerste deel van de oude N18 medio augustus....

 • Marktplan

  3-6-2021

  Nieuw stadium Marktplan. Buurt praat mee over verkeer, parkeren en park...

Nieuws overzicht