Betalen belasting

Gepubliceerd: 29-4-2020

Inwoners van Haaksbergen die hun gemeentelijke belastingen nog niet betaald hebben, krijgen langer de tijd om te betalen. Dat heeft het college dinsdag 21 april besloten. Hiermee steunt de gemeente inwoners en ondernemers die het moeilijk hebben door de coronacrisis. GBTwente voert de maatregel uit.

Het gaat om openstaande aanslagen voor gemeentelijke belastingen met dagtekening 28 februari 2020. Die zouden voor 30 april betaald moeten worden, tenzij inwoners een automatische incasso hebben afgesloten. Degenen die géén automatische incasso hebben, krijgen nu eerst een betalingsherinnering in plaats van een aanmaning. Inwoners krijgen daarmee twee maanden langer de tijd om eventueel kwijtschelding aan te vragen of een passende betaalafspraak te maken. Hierdoor kunnen ze aanmaningskosten voorkomen. Inwoners om wie het gaat, krijgen hierover persoonlijk bericht. Eind juni wordt het gewone invorderingstraject weer opgestart.

Ondernemers

Eerder al werd bekend dat ondernemers voor gemeentelijke belastingen uitstel van betaling kunnen aanvragen tot 1 oktober 2020. Ze kunnen een verzoek tot uitstel indienen via de website van GBTwente.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht