Betalen belasting

Gepubliceerd: 29-4-2020

Inwoners van Haaksbergen die hun gemeentelijke belastingen nog niet betaald hebben, krijgen langer de tijd om te betalen. Dat heeft het college dinsdag 21 april besloten. Hiermee steunt de gemeente inwoners en ondernemers die het moeilijk hebben door de coronacrisis. GBTwente voert de maatregel uit.

Het gaat om openstaande aanslagen voor gemeentelijke belastingen met dagtekening 28 februari 2020. Die zouden voor 30 april betaald moeten worden, tenzij inwoners een automatische incasso hebben afgesloten. Degenen die géén automatische incasso hebben, krijgen nu eerst een betalingsherinnering in plaats van een aanmaning. Inwoners krijgen daarmee twee maanden langer de tijd om eventueel kwijtschelding aan te vragen of een passende betaalafspraak te maken. Hierdoor kunnen ze aanmaningskosten voorkomen. Inwoners om wie het gaat, krijgen hierover persoonlijk bericht. Eind juni wordt het gewone invorderingstraject weer opgestart.

Ondernemers

Eerder al werd bekend dat ondernemers voor gemeentelijke belastingen uitstel van betaling kunnen aanvragen tot 1 oktober 2020. Ze kunnen een verzoek tot uitstel indienen via de website van GBTwente.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Rapportage 2021

  25-11-2021

  Gemeente Haaksbergen sluit 2021 af met 1,9 miljoen euro over....

 • Het Waarveld

  25-11-2021

  Achterstallig onderhoud van graven op begraafplaats Het Waarveld....

 • Asbest

  25-11-2021

  In de tuinen bij 't Kempke wordt aangetroffen asbest verwijderd....

Nieuws overzicht