Bezoek ambassadeur

Gepubliceerd: 15-5-2020

Het komt niet elke dag voor dat burgemeester Rob Welten hooggeplaatst bezoek krijgt. Zeker niet onverwacht. Toch was het eerder deze week zover. De Hongaarse ambassadeur in Nederland, de heer András Kocsis, kwam even langs voor een korte nadere kennismaking in het Haaksbergse gemeentehuis.

Kocsis is sinds 2016 ambassadeur van Hongarije in Nederland. Vanwege andere zaken was hij van de week in de buurt, toen hij besloot even op de koffie te gaan bij burgemeester Welten. “Vanwege ons vriendschapsverdrag met het Hongaarse Nagykőrös wilde de ambassadeur graag nader kennismaken”, vertelt Welten. “Tijdens het 25-jarig jubileum van die vriendschap, vorig jaar, was de ambassadeur helaas verhinderd. Dat wilde hij nu goedmaken. Daar heb ik uiteraard graag even tijd voor gemaakt.”

“De ambassadeur heeft veel waardering voor Nederlandse gemeenten die met Hongaarse partners een vriendschapsrelatie onderhouden, dus ook voor Haaksbergen”, legt Welten uit. “Ik heb uit de doeken gedaan voor welke uitdagingen Haaksbergen op dit moment staat en verteld over de lastige situatie waarin we zitten.” De twee juristen konden het goed met elkaar vinden. Burgemeester Welten leidde de ambassadeur onder meer nog even rond in het gemeentehuis. Uiteraard op gepaste afstand vanwege de coronamaatregelen.


Ambassadeur András Kocsis en burgemeester Rob Welten bij het ingelijste vriendschapsverdrag, in het gemeentehuis, tegenover de ingang van de raadzaal.

Vriendschap Hongarije

Meer nieuws

 • Verkeersexamen 2022

  16-5-2022

  Alle 222 leerlingen geslaagd voor het praktisch verkeersexamen....

 • Bouwplannen Brem

  13-5-2022

  Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad bevroren voor de duur van een jaar....

 • Bodemonderzoek

  12-5-2022

  Bodemonderzoek bij tien speelplekken om asbest uit te sluiten....

Nieuws overzicht