Corona is nog niet weg

Gepubliceerd: 18-9-2020

Voor veel Nederlanders is corona de afgelopen periode een ver-van-mijn-bed-show geworden. Woorden van gelijke strekking klonken vrijdagavond tijdens de persconferentie uit de mond van Mark Rutte. Onze premier liet doorschemeren dat we op veel plekken te laks omgaan met de coronaregels. Rutte benadrukte dat een aantal regionale maatregelen nu nodig is om het coronavirus in te dammen, want corona is nog niet weg.

Burgemeester Rob Welten keek óók naar de persconferentie. Hij hoorde de premier zeggen dat de aangescherpte maatregelen nu vooral gelden voor gemeenten in de Randstad, maar binnenkort zullen daar waarschijnlijk ook andere bij komen. “Wie de verschillende dashboards op internet bekijkt, ziet dat de cijfers omhoogschieten”, aldus Welten. “Ook in Haaksbergen gaan die cijfers de laatste tijd omhoog.”

Cijfers liegen niet

Volgens Welten is het daarom cruciaal dat ook de inwoners van Haaksbergen zich blijven houden aan de RIVM-richtlijnen. “De cijfers liegen niet”, legt Welten uit. “We kunnen de verspreiding van het coronavirus alleen een halt toeroepen als we ons met elkaar aan de regels blijven houden. Dus anderhalve meter afstand, handen wassen, je laten testen als je ziekteverschijnselen hebt en thuisblijven als je je niet lekker voelt.”

Waakzaam

Ongerust is Welten niet. “Waakzaam wel”, benadrukt de burgemeester. “We hebben voortdurend contact met GGD en Veiligheidsregio Twente om te monitoren wat er precies gebeurt in Haaksbergen. Waar zich besmettingen voordoen, zijn de professionals van de GGD actief om dit professioneel te begeleiden. Daar heb ik vertrouwen in. Het is belangrijk dat we ons ook nú aan de regels blijven houden, want alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Vragen

Wie vragen heeft over corona kan goed terecht op www.rijksoverheid.nl, waar veel informatie te vinden is, ook over regionale maatregelen. De site bevat ook een dashboard coronavirus, dat de meest recente informatie geeft over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Iedereen met vragen over het coronavirus kan terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351. Kijk ook op www.haaksbergen.nl/vragenovercorona voor meer info.


Factsheet

Rutte persco

Meer nieuws

 • Rapportage 2021

  25-11-2021

  Gemeente Haaksbergen sluit 2021 af met 1,9 miljoen euro over....

 • Het Waarveld

  25-11-2021

  Achterstallig onderhoud van graven op begraafplaats Het Waarveld....

 • Asbest

  25-11-2021

  In de tuinen bij 't Kempke wordt aangetroffen asbest verwijderd....

Nieuws overzicht