CoronaMelder

Gepubliceerd: 13-10-2020

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en Google Play Store staat de CoronaMelder voor u klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

De CoronaMelder-app stuurt een melding als u langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest die later het coronavirus blijkt te hebben. Als u een melding hebt ontvangen, leest u in de app welke maatregelen u kunt nemen en of u zich kunt laten testen. Zo weet u na een melding dat u meer kans hebt om besmet te zijn en kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. U kunt namelijk het coronavirus doorgeven zonder dat u zich ziek voelt.

Aanvulling contactonderzoek

CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Met de app kunnen ook mensen worden geïnformeerd die niet naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek, zoals mensen met wie u langere tijd in het OV hebt gezeten. De app geeft geen updates over het aantal besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk dat u zich blijft houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak uw handen wassen.

Het gebruik van de CoronaMelder

 • Download de CoronaMelder-app via de Google Play Store of de App Store.
 • Volg de instructies om de app te installeren.
 • Volg de stappen in de introductieschermen.
 • Zet in de instellingen van uw telefoon bluetooth aan én laat deze aan staan. Alleen dan kan de app meten of u bij andere app-gebruikers in de buurt bent geweest.
 • Ontvangt u een melding? Open CoronaMelder en lees wat u kunt doen en of u zich moet laten testen.
 • Blijkt u zelf corona te hebben? Dan kiest u zelf – in overleg met de GGD – of u uw besmetting meldt in de app.

Hulp bij installeren

Als u het installeren van de app lastig vindt, vraag dan een familielid of een bekende dit te doen. Ook veel bibliotheken kunnen helpen bij het installeren van de app. Bellen met de Helpdesk CoronaMelder kan ook. De Helpdesk is bereikbaar via telefoonnummer 0800-1280. Daar kunt u ook terecht met technische vragen over de app.

Meer weten? Kijk op www.coronamelder.nl.

Coronamelder

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht