Diamant!

Gepubliceerd: 10-2-2020

Zestig jaar getrouwd, dat verdient een bloemetje! En dus stond burgemeester Rob Welten onlangs op de stoep bij Lenie (85) en Tjalling (89) De Vries-Koenders. Namens het gemeentebestuur feliciteerde hij het diamanten paar. Onder het genot van koffie met gebak werden verhalen gedeeld.

Geen storm op 9 februari 1960, maar een stralende winterdag met een tikje vorst, zo weet het levenslustige stel zich te herinneren. Tjalling haalde zijn bruid af bij de boerenhoeve in Dinxperlo waar ze woonde. Na het feest gingen ze samen naar zijn boerderij, aan het randje van Haaksbergen, tegen de grens met Hengevelde. Twijfels of ze als boerin door het leven wilde waren er bij Lenie niet. Samen zetten ze er de schouders flink onder. “Als zelfstandig ondernemer is het heel belangrijk dat je er beide achter staat. Anders wordt het niet wat”, aldus de bruidegom.

Vijf kinderen werden geboren op erve De Vries: Guus, Coleta, Peter, Erna en tenslotte Cees. Op hun beurt zorgden zij voor acht kleinkinderen. Met zoon Peter was er een opvolger voor het boerenbedrijf. Op het stevige fundament dat zijn ouders legden, heeft hij het verder ontwikkeld tot een moderne melkveehouderij. Zeven jaar geleden verlieten Tjalling en Lenie de Vries deze plek voor een huis ‘an de stroat’. Met name voor de bruid was het even wennen, maar ze heeft haar draai gevonden. “Gelukkig hebben we beide ons rijbewijs. Geregeld gaan we even naar de boerderij”, liet ze weten. Tjalling lacht. “Ja, het boeren, dat neem je mee.”

Tjalling en Lenie de Vries zestig jaar getrouwd

Meer nieuws

 • Corona is nog niet weg

  18-9-2020

  Burgemeester over het belang van je houden aan de RIVM-richtlijnen....

 • Ondernemersavond

  17-9-2020

  Ondernemersavond op 6 oktober over waardering en verbetering centrum....

 • 65 jaar getrouwd

  15-9-2020

  Rob Welten feliciteert briljanten bruidspaar Henk en Gerda Scholten-Kerkemeijer....

Nieuws overzicht