Eerste geval

Gepubliceerd: 15-3-2020

Bij een echtpaar in de gemeente Haaksbergen is het coronavirus vastgesteld. Onderzoek van de GGD bevestigde de besmetting. Het zijn de eerste officieel vastgestelde gevallen van het virus in Haaksbergen. De inwoners verblijven de komende tijd in thuisisolatie. Burgemeester Rob Welten heeft inmiddels telefonisch contact gehad met de ziek geworden inwoners.

“Het is natuurlijk heel vervelend voor dit echtpaar”, aldus Welten. “Het gaat in principe om de bekende griepverschijnselen, maar ze voelen zich verder redelijk goed. Ze vinden het nu vooral erg lastig, maar zijn er monter en nuchter onder. Ze hebben echt het enig juiste gedaan door meteen contact op te nemen met de GGD, thuis te blijven en de directe omgeving te informeren. Ze kunnen zich thuis goed redden, hebben begrip voor de situatie en voelen zich gesteund door hun omgeving. Ik hoop dat iedereen de privacy van deze mensen respecteert.”

Gezond verstand

Welten doet een beroep op het gezonde verstand van zijn inwoners. “Ik wil iedereen op het hart drukken om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen. Hou je aan de landelijke richtlijnen en neem de hygiënetips en -adviezen serieus. Alleen door samen die richtlijnen op te volgen kunnen we de gevolgen zoveel mogelijk beperken. Ik begrijp ook dat sommige inwoners vragen hebben. Die mensen verwijs ik naar de website van de GGD, waar alle mogelijke informatie te vinden is.”

Meer informatie

Coronavirus

Meer nieuws

 • Poen voor Groen

  29-10-2020

  Meer dan 100 Haaksbergse woningeigenaren 50 euro teruggekregen....

 • Nieuw Frankenhuis

  29-10-2020

  Woningbouwproject Nieuw Frankenhuis in Haaksbergen afgerond....

 • Afval scheiden

  29-10-2020

  Haaksbergen zonder afval. Wat mag er wel of niet in de verpakkingencontainer?...

Nieuws overzicht