Extra boa's

Gepubliceerd: 9-4-2020

De coronamaatregelen van het kabinet worden ook in Haaksbergen al heel behoorlijk nageleefd. Van enorme of veelvuldige overtredingen is dan ook geen sprake. Toch is het ook belangrijk dat er handhavers zijn die erop toezien dat dit zo blijft. Dat handhaven gebeurt door de zogeheten buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente. Daarvan heeft Haaksbergen er twee.

De komende tijd, vanaf donderdag 9 april, worden de twee gemeentelijke boa’s ondersteund door twee extra boa’s van de Omgevingsdienst Twente (ODT). “Ze dragen niet dezelfde outfit als onze boa’s, maar ze zijn wel herkenbaar”, legt Esther Ardon, coördinator Handhaving van de gemeente, uit. “Ze hebben dezelfde bevoegdheden en houden zich uiteraard aan de RIVM-richtlijnen. Ze gaan allebei samen met één van de gemeentelijke boa’s op pad. Zo kunnen de Haaksbergse boa’s de leefbaarheid en veiligheid van onze inwoners nog beter waarborgen.”

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Dan kunt u terecht op www.haaksbergen.nl/coronavirus. Uiteraard kunt u bij overlast ook altijd bellen met de gemeente via (053) 573 45 67 of mailen naar gemeente@haaksbergen.nl. Ziet u iets dat niet in de haak is? Bel dan de politie via 0900 8844.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht