Let op bij facturen!

Gepubliceerd: 21-1-2020

Al jaren geeft de gemeente Haaksbergen geen gemeentegids meer uit. We vinden dat onze website en onze eigen andere eigen communicatiekanalen voldoende zijn toegerust om inwoners, ondernemers en bezoekers van onze gemeente te informeren.

Toch zijn er nog steeds veel bedrijven die er brood in zien om een gemeentegids (online of op papier) te maken. Dat is hun goed recht. De term ‘gemeentegids’ is niet exclusief voorbehouden aan de gemeente zelf. Iedereen mag zoiets uitbrengen. Maar vanuit de gemeente Haaksbergen krijgt u geen verzoeken om mee te doen aan zo’n uitgave. Wat je nog wel eens ziet is dat malafide bedrijfjes spookfacturen sturen voor een advertentie die u zou hebben toegezegd. Dan zou het gaan om vermelding in een online gemeentegids of in een papieren variant.

Zeg nooit zo maar iets toe

Ook de laatste tijd krijgen wij berichten binnen van organisaties die gebeld of gemaild worden door bedrijfjes die een gemeentegids uitbrengen. Dikwijls gaat het om facturen van ongeveer 200 euro. Hoewel het iedereen vrij staat een gemeentegids uit te brengen, waarschuwt de gemeente Haaksbergen voor mogelijk malafide praktijken. Wees scherp op facturen die u binnenkrijgt. Zeg nooit zo maar iets toe en controleer of u krijgt waarvoor u betaalt. Kijk voor meer informatie ook eens op www.fraudehelpdesk.nl.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Corona is nog niet weg

  18-9-2020

  Burgemeester over het belang van je houden aan de RIVM-richtlijnen....

 • Ondernemersavond

  17-9-2020

  Ondernemersavond op 6 oktober over waardering en verbetering centrum....

 • 65 jaar getrouwd

  15-9-2020

  Rob Welten feliciteert briljanten bruidspaar Henk en Gerda Scholten-Kerkemeijer....

Nieuws overzicht