Noodverordening

Gepubliceerd: 13-3-2020

Minister Bruins van Medische Zorg en Sport heeft vrijdagmiddag alle veiligheidsregio’s een zogeheten aanwijzing gegeven met de opdracht om hier met spoed uitvoering aan te geven. Concreet betekent dit dat Veiligheidsregio Twente een noodverordening heeft afgekondigd, waarin álle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheidsregio Twente tot en met 31 maart zijn verboden. Dit geldt daarnaast voor publieke locaties, zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

“Laten we met elkaar onze verantwoordelijkheid nemen en de maatregelen die zijn afgekondigd echt serieus nemen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.” Dat zei Sander Schelberg, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente vrijdag. Schelberg is onder de indruk van de wijze waarop organisaties, ondernemers en verenigingen uit eigen beweging uitvoering geven aan de landelijke maatregelen. “We hebben hier in Twente nog geen directe aanleiding, maar de minister wil ons wel een middel in handen geven om bijeenkomsten ook daadwerkelijk te verbieden. En dat moet dan ook voor iedereen duidelijk zijn: het is niet toegestaan om in Twente bijeenkomsten te houden met meer dan 100 mensen!”

Verboden

Letterlijk staat in de noodverordening over het soort evenement dat verboden is:

Alle openbare samenkomsten en vermakelijkheden als bedoeld in artikel 174 Gemeentewet waar meer dan 100 personen gelijktijdig samenkomen, die in gebouwen die openstaan voor publiek plaatsvinden inclusief de daarbij behorende erven alsmede die in de open lucht dan wel de openbare ruimte.

De hele noodverordening bekijken? Dat kan hier.

Corona

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht