Praktische maatregelen

Gepubliceerd: 16-3-2020

Alle coronahectiek ten spijt, de gemeente Haaksbergen probeert de dienstverlening aan inwoners, ondernemers en organisaties zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Maar dat gebeurt wel in aangepaste vorm. Hieronder een overzicht.

Balies publieksplein, alleen op afspraak!

De balies van de gemeente blijven vooralsnog open. Let op: langskomen is alleen mogelijk op afspraak. Veel zaken kunnen overigens via www.haaksbergen.nl afgehandeld worden. Is het niet noodzakelijk om langs te komen? Probeer dan zoveel mogelijk digitaal. Kan dat niet of is een bezoek echt nodig? Maak dan altijd eerst een afspraak. Op die manier kunnen wij het bezoek beter spreiden en zit de ontvangsthal van het gemeentehuis niet nodeloos vol met wachtende mensen.

Dicht tot en met 6 april

Alle scholen en kinderdagverblijven zijn gesloten tot en met 6 april. Ook de eet- en drinkgelegenheden zijn dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Dat geldt ook voor sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops in het hele land. Zwembad De Wilder is voorlopig helemaal gesloten. Lees de mededeling op www.optisport.nl/locatie/wilder.

Noaberpoort

De medewerkers van de Noaberpoort leggen tot maandag 6 april geen huisbezoeken af. Met inwoners waarbij een huisbezoek staat ingepland nemen zij telefonisch contact op. De klantmanagers van de uitvoeringsorganisatie hebben de komende periode alléén nog telefonisch contact. Er vinden geen gesprekken plaats in de Noaberpoort of bij de uitvoeringsorganisatie in Hengelo. De Noaberpoort is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur alleen nog telefonisch bereikbaar. U kunt niet meer zonder afspraak naar binnen lopen.

Tot 6 april niet meer

De volgende diensten worden tot in ieder geval tot 6 april niet meer aangeboden:

 • Automaatje: wat betreft de ritten die nog gepland stonden, neemt de vrijwilliger zelf contact op met de gebruiker. Er worden voorlopig geen nieuwe ritten ingepland. Toch vervoer nodig? Vraag familie, buren of een taxivervoersbedrijf.
 • Formulierenbrigade
 • Spreekuur inburgering
 • Seniorenontmoetingsgroepen
 • Alzheimer Café Haaksbergen
 • Buurtsportcoach wandelingen en fietsactiviteiten
 • Cursus: Omgaan met dementie
 • Thema-avond mantelzorg
 • Ziens, Skillz en ’t Gilde zijn gesloten tot maandag 6 april

Meer informatie

Wilt u meer weten? Lees de laatste informatie op de website van het RIVM of de GGD. Heeft u daarna toch vragen? Bel dan het landelijke informatienummer 0800-1351 of neem contact op met het team Infectieziekten GGD Twente. Via www.haaksbergen.nl wordt u op de hoogte gehouden van het laatste plaatselijke nieuws.

corona

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht