Sportparken open

Gepubliceerd: 4-5-2020

In onze regio geldt, naast het landelijk protocol Aanvaardbaar Sporten, aanvullend het Twents protocol Verantwoord Sporten. Volgens dit protocol wijzen gemeenten locaties aan waar gesport mag worden. De volgende sportlocaties zijn vanaf woensdag 29 april opengesteld voor de sportende jeugd tot en met 18 jaar uit Haaksbergen. Genoemd zijn die takken van sport die een plan hebben ingediend bij de gemeente en akkoord hebben gekregen om te starten met de sportactiviteit.

Dit overzicht wordt geactualiseerd als dat nodig is:
 1. Sportpark ‘t Meuken in Sint Isidorushoeve (voetbal)
 2. Sportpark ‘t Doornbos in Buurse (voetbal)
 3. Sportpark De Greune (voetbal)
 4. Sportpark Groot Scholtenhagen (voetbal, hockey, IJsch, tennis, atletiek)
 5. HAMC in Sint Isidorushoeve (motorsport)
 6. Fietscrossterrein DVO
 7. De Sterruiters
 8. Uiterweerd Sportaccommodaties (USA) (eigen grasveld binnen hekwerk)
 9. Kei-fit Haaksbergen & Tennisvereniging Park Grintebos
Dat betekent dat kinderen en jongeren vanaf 29 april op deze locaties ruimte krijgen voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden). Op de genoemde locaties is sporten op een verantwoorde manier te organiseren. Tot en met 19 mei is de openstelling van de aangewezen sportparken als volgt:
 • Van maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur
 • In het weekend van 9.00 tot 21.00 uur
 • Tijdens schoolvakanties elke dag van 9.00 tot 21.00 uur
Op deze locaties kunnen ook - als er ruimte is - andere sportactiviteiten door andere sportaanbieders worden aangeboden. Aanvragen voor het gebruik van andere locaties in Haaksbergen om te sporten worden zorgvuldig beoordeeld en aanvragers ontvangen hierover bericht van de gemeente zodra dit helder is. Gezondheid en veiligheid gaan hierbij boven alles. In goed overleg met de sportverenigingen die gewoonlijk gebruikmaken van deze locaties kunnen de activiteiten voor de jeugd tot en met 18 jaar dan weer plaatsvinden onder strikte spelregels. Op iedere aangewezen locatie is per vereniging een coördinator aangewezen voor het handhaven van de regels en het inplannen van andere sportactiviteiten. Basisregel voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dat zij anderhalve meter afstand moeten houden. Deze regel geldt niet voor de jeugd tot en met 12 jaar.
 

Andere locaties en activiteiten

Er zijn bij de gemeente ook aanvragen binnengekomen voor andere sportactiviteiten - al dan niet - op andere locaties in Haaksbergen. De gemeente gaat daar als volgt mee om:
 
 • Aanvraag voor andere locaties
  Op dit moment zijn de genoemde locaties aangewezen en vrijgegeven. De aanvragen voor andere locaties worden zorgvuldig beoordeeld en aanvragers ontvangen hierover zo spoedig mogelijk bericht van de gemeente. Pas na positief bericht van de gemeente kan daar gesport worden.
 • Aanvraag voor andere sportactiviteiten
  Aanvragers kunnen ervoor kiezen om zich te melden bij de coördinatoren van de aangewezen locaties om indien mogelijk de vrije ruimtes daar te benutten.
De vereniging of organisatie die de sportactiviteit voor kinderen en jongeren organiseert is primair verantwoordelijk voor handhaving van het protocol Verantwoord Sporten.
 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.haaksbergen.nl/coronavirus. Wilt u meer informatie over wat de verschillende sportverenigingen in Haaksbergen kunnen bieden? Kijk dan op de website van die individuele sportvereniging. Heeft u vragen aan de gemeente? Bel dan met beleidsmedewerker Sport Niels Hartlief via (053) 573 45 67 of mail naar nj.hartlief@haaksbergen.nl.
 
Voetbal kinderen training

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht