Testen inwoners Twente

Gepubliceerd: 4-6-2020

Vanaf dinsdag 2 juni is het voor inwoners van Twente met COVID-19 klachten mogelijk zich te laten testen op het virus. GGD Twente heeft hiervoor twee testlocaties, in de gemeenten Enschede en Hof van Twente. Aanmelden kan via het landelijk nummer 0800 1202.

Waarom testen?

Deze test is om te kijken of je nú besmet bent. Juist door iedereen met klachten te testen weten we snel waar het virus eventueel weer oplaait en kunnen we het ook direct de kop indrukken en zo verdere verspreiding voorkomen. Zo proberen we te voorkomen dat er een tweede golf coronabesmettingen komt. De test toont aan of je het coronavirus op dat moment hebt. Daarom heeft het alleen zin om te testen als je klachten hebt. De test geeft niet aan of je in het verleden het coronavirus hebt gehad.

Testlocaties

GGD Twente heeft twee testlocaties. In Goor aan Kooimaten 2 en in Enschede aan de Jaargetijdenweg 13. De testlocaties zijn een drive-in. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest.

Wat houdt de test in?

Om te testen op besmetting, wordt er met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm afgenomen. Dit slijm wordt naar een microbiologisch laboratorium gestuurd. Onderzoekers kunnen uit het genetisch materiaal van het virus opmaken of er sprake is van een besmetting.

De uitslag

Is de uitslag van de test negatief, dan wordt deze vanuit het landelijk systeem rechtstreeks naar de geteste persoon gestuurd. Bij een positieve uitslag neemt GGD Twente contact op om de uitslag te vertellen en om het bron- en contactonderzoek te starten. Na het afnemen van de test duurt het meestal 24 - 48 uur voordat de uitslag bekend wordt gemaakt.

Wat kost een test?

De overheid vergoedt de kosten van het afnemen van de test door de GGD en van de laboratoriumkosten. Er volgt dus geen rekening.

Hoe aanmelden?

Inwoners met symptomen van corona (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) kunnen 0800 1202 bellen om een afspraak te maken voor een test op een van de testlocaties. Bellen kan dagelijks van 08.00 uur tot 20.00 uur. Houd als je belt voor een afspraak je Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Deze vind je o.a. op de paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Voor meer info kijk je op de website van de GGD

Alleen samen

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht